El lleidatà Miquel Pueyo s’estrena com a candidat republicà a l’alcaldia de Lleida, amb el compromís de liderar un projecte de canvi integrat per Esquerra Republicana, una part de la tradició del socialisme català i la plataforma Lleida Republicana. Pren el relleu de Carles Vega, candidat a les últimes eleccions municipals

Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra a Lleida?

Com un servei en temps difícils, però que, precisament per això, ofereixen grans oportunitats de canvi, per al país i per a la ciutat de Lleida. Per a un republicà, la política és una cursa de relleus, subordinada a una estratègia global i col·lectiva. Tenim dret a aspirar a una vida plena i treballarem per fer de la ciutat una comunitat d'afectes mutus, econòmicament segura, emocionalment sana i construïda amb vincles de qualitat.

Com valores la feina del grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria després d’un mandat sense representació?

A la Paeria hem fet, en els darrers anys, una feina clau, de la mà de Carles Vega i del seu equip. Gràcies a aquesta presència, s’ha mantingut viva l’aspiració a un canvi de cicle, que ara volem liderar nosaltres.

Com visualitzes la candidatura per a les eleccions del 2019?

Com un moviment d’esquerres que es plasmarà en un programa de compromís amb la ciutadania i en una llista oberta i transversal, composada per persones íntegres i competents -algunes, sense militància en cap partit-, disposades a treballar per la ciutat, posant el nosaltres per davant del jo.