La defensa d’Esquerra Republicana sol·licita la suspensió del judici al Tribunal de Cuentas a l’espera de l’aprovació de la llei d’amnistia

Els republicans constaten que és altament probable l’entrada en vigor de la llei d’amnistia en els propers mesos i alerten que practicar la vista el proper divendres 17 de novembre pot comportar càrregues processals innecessàries

La defensa dels membres d’Esquerra Republicana encausats al Tribunal de Cuentas per l’1 d’Octubre i l’Acció Exterior de la Generalitat van presentar ahir dimarts a la tarda un escrit al tribunal sol·licitant la suspensió de la vista prevista per aquest divendres 17 de novembre, així com tot el procediment, a l’espera de l’aprovació de l’amnistia. Ho ha fet després que aquest dilluns es registrés al Congrés dels Diputats el text de la Proposició de Llei Orgànica d’Amnistia.

Entre els encausats hi ha Oriol Junqueras, Raül Romeva i Dolors Bassa, i d’altres que van ser alts càrrecs de la Generalitat: Aleix Villatoro, Josep Ginesta, Sergi Marcén, Erik Hauck, Maria Kapretz i Ewa Cylwik.

La seva defensa exposa que és públic i notori que existeix una majoria que dona suport a la tramitació i aprovació de la llei d’amnistia i, per tant, és altament probable que entri en vigor durant els propers mesos.

Per això, justifica que practicar la vista aquest divendres obviant aquest fet pot comportar càrregues processals innecessàries per a totes les parts implicades, i seria contrari als principis d’economia processal i antiformalista, així com una vulneració al dret a la tutela judicial efectiva.