LaFede.cat amb els partits que donen suport a la creció del Centre Català d’Empresa i Drets Humans
LaFede.cat amb els partits que donen suport a la creció del Centre Català d’Empresa i Drets Humans

La diputada del grup republicà, Adriana Delgado, ha posat en valor la feina feta i el compromís del conseller Raül Romeva i la presidenta Carme Forcadell, cessats pel 155, pel compliment dels drets humans

Davant les greus amenaces i vulneracions dels drets humans de grans empreses i corporacions, LaFede.cat ha impulsat una proposta de llei per la creació d’un organisme públic que vetlli pel compliment del Dret Internacional de Drets Humans i el Dret Internacional Humanitari per part de les empreses que operen a Catalunya i en altres països.

Esquerra Republicana, juntament amb els grups parlamentaris de Junts per Catalunya, PSC, Comuns i CUP, ha signat la proposició de llei de creació del Centre Català d’Empreses i Drets Humans, amb la finalitat de garantir una acció exterior catalana pública i privada, que esdevingui referent en l'àmbit internacional dels drets humans , les normes de medi ambient, la promoció de la pau i el desenvolupament humà sostenible.

Adscrit al Departament d’Acció Exterior, Relacions Internacionals i Transparència, el Centre comprèn l’estudi, l’avaluació i el control de les empreses catalanes en la seva activitat en tercers països , incloent-hi no només les empreses amb seu catalana, sinó totes aquelles que tinguin inversions o activitat a Catalunya.

La diputada del grup republicà, Adriana Delgado, ha destacat la feina feta i el compromís del conseller, Raül Romeva, i la presidenta, Carme Forcadell, cessats pel 155, pel compliment dels drets humans. “Des d’Esquerra defensem la creació d’aquest centre però dins d’un marc global, d’una estratègia d’empresa i de drets humans que s’ha de discutir amb tots els agents implicats. Hem d’anar més enllà de l'existència d’aquest instrument, com passa en els països més avançats, amb un pla d’acció, un programa i una estratègia de país”, ha explicat Delgado.

El Centre Català d’Empresa i Drets Humans es crea com un organisme públic, dotat de personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat, tant en l’àmbit públic com privat. A més, el Centre actuarà amb plena independència de les administracions públiques, de les entitats privades i de les organitzacions sense ànim de lucre.

Dins d’aquest àmbit, i en el marc de les competències de la Generalitat de Catalunya, el Centre impulsarà propostes de regulació i de disseny de polítiques públiques.