ERC emprendrà accions al Parlament en suport a  la Federació Catalana d’ONGD

Esquerra Republicana de Catalunya ha fet arribar el seu suport a les reivindicacions de la Federació Catalana d’ONGD que han explicitat en la Carta oberta al president Mas. En una carta del president de la sectorial d’ERC de de Cooperació, Pau i Solidaritat, Miquel Carrillo, es comunica la Federació Catalana d’ONGD el suport del partit i que el Grup Parlamentari d’ERC emprendrà accions al Parlament per explicitar aquest suport.

A la carta que ha dirigit Miquel Carrillo al president de la FCONGD s’explica que ‘Som conscients que el país travessa moments crítics, que els pressupostos públics han d’ajustar-se a la nova realitat de les disponibilitats econòmiques. Però ERC no es queda indiferent davant l’acció del govern de la Generalitat que aprofita el context de crisi per liquidar les polítiques públiques de Cooperació i ofegar econòmicament el sector amb els impagaments dels compromisos adquirits, sense oferir cap diàleg per trobar solucions.’

Carrillo explica en el text de la carta (adjunta al comunicat) que ‘més enllà de l'evident escassetat de recursos que pateix el país -deguda, en bona part, a l'històric dèficit fiscal respecte l'Estat- , us fem costat per obtenir del nostre govern el diàleg necessari i un tracte correcte. És inadmissible que ni el president ni el conseller d’Economia us rebin personalment. És vergonyós que durant les hores del tancament dels vostres representants a la seu de l’ACCD no es permetés l’accés als lavabos, ni el subministrament d’aigua ni la ventilació’.

La carta anuncia que ‘des d’ERC presentarem noves iniciatives parlamentàries en relació amb aquests temes, com ja hem fet en les dues compareixences del director general de Cooperació i en la de la vicepresidenta del govern’.