Rovira reivindica la mirada femenina en política i apunta que per fer-ho “calen més dones, a més llocs i amb més poder de decisió”

Les dones han estat les autèntiques protagonistes de l’acte de campanya d’avui d’Esquerra Republicana

Esquerra Republicana ha volgut donar tot el protagonisme de l’acte de campanya d’avui a les dones i a la lluita del partit per la igualtat efectiva. Han sigut moltes les veus de dones republicanes les que avui han ressonat als jardins Tete Montoliu per expressar els seus anhels, exigències, inquietuds i projectes polítics. Una de les sorpreses de l'acte ha sigut la intervenció de la secretària general del partit, Marta Rovira, a través d'un breu vídeo. Rovira, des de Ginebra, ha lamentat que la majoria de decisions polítiques que es prenen “no porten incorporada la mirada de gènere i la visió de les dones” i ha assegurat que, per canviar-ho, “calen més dones, a més llocs i amb més poder de decisió”.

Esquerra Republicana encapçalarà la veu de l'1 d'octubre a la ciutat i al país"
Ester Capella Consellera de Justícia

La consellera de justícia, Ester Capella, ha lamentat que “Barcelona ve de quatre anys de promeses incomplertes i aquells grans canvis substancials que s'havien de produir no s'han produït”. Per això, la consellera opina que és important que els republicans governin ja que Esquerra, "per la persistència i tossuderia, fa que les coses passin”. En aquest sentit, Capella ha posat l'exemple del decret que ha aprovat el govern a petició de la seva conselleria que permetrà limitar el preu dels lloguers i evita així preus abusius. La titular de Justícia ha defensat el paper d'Esquerra com a força central de l'espai progressista i independentista i ha assegurat que "a partir de les polítiques de transformació, Esquerra Republicana encapçalarà la veu de l'1 d'octubre a la ciutat i al país".

La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha fet acte de presència als Jardins de Tete Montoliu. Hi ha anat per reivindicar polítiques transversals que tinguin en compte la mirada femenina i ha volgut fer una reivindicació contundent del paper de dones com Marta Rovira, Dolors Bassa, Carme Forcadell o Clara Ponsatí. “La Marta és la nostra Secretària General i ha liderat i construït aquest projecte conjuntament amb l'Oriol Junqueras i ens hem de sentir orgulloses de dones com ella perquè si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú!”.

Aquells que tinguin el somni humit de veure les dones invisibilitzades i a la cuina, que s'ho treguin del cap!
Elisenda Alamany Candidata d'Esquerra-Nova a l'ajuntament de Barcelona

La número dos de la candidatura d'Esquerra a Barcelona, Elisenda Alamany, ha fet un clam al protagonisme de les dones en la construcció d'una Barcelona més justa i equitativa. "Aquells que tinguin el somni humit de veure les dones invisibilitzades i a la cuina, que s'ho treguin del cap! Hem vingut per quedar-nos perquè només així farem una societat més justa pels homes i per les dones" ha defensat. La també líder de Nova ha demanat que no hi hagi fronteres per a les dones i que puguin somiar amb allò que volen ser: "Científiques, astronautes, futbolistes i també polítiques. No podem permetre que no tinguem referents, que rebaixem els nostres somnis".