Junqueras, Romeva i Rovira trenquen el mur de la presó i l'exili i tornen a compartir escenari

La connexió Soto del Real-Ginebra s'ha fet realitat aquesta tarda davant de milers de persones en l'acte de final de campanya a Badalona per deixar clara una idea: cal guanyar, guanyar i guanyar

Acte històric i emocionant el que s'ha viscut aquesta tarda a la plaça de la Plana de Badalona on s'hi han aplegat més de 3.000 persones. Ha sigut històric i, especialment, emocionant perquè avui, després de mesos, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Marta Rovira s'han pogut veure de forma telemàtica. Han trencat mesos de desconnexió imposada per la injustícia de la presó i l'exili.

Els primers a entrar en acció han sigut Junqueras i Romeva des de la presó de Soto del Real que, en aparèixer a la pantalla situada al bell mig de la plaça, han aixecat el clamor dels milers de persones reunides. "Que bo que és estar amb tots vosaltres encara que sigui amb un mur entremig i que bonic que és guanyar. Per tant, no us permeteu no tenir el gust de guanyar aquest diumenge!" ha animat el president del partit republicà. Junqueras ha deixat clar que "Esquerra és l'únic partit independentista que pot guanyar les eleccions i el que millor pot culminar el camí cap a la República". Per altra banda, ha acusat al PSC de no ser de fiar perquè és el mateix que "va permetre la investidura de Rajoy, el que va aplicar el 155, el que només va aprovar una moció de censura quan ja no tenia cap altra opció i el que es va aixecar de la taula de negociació perquè va tenir por de l'extrema dreta".

Esquerra és l'únic partit independentista que pot guanyar les eleccions i el que millor pot culminar el camí cap a la República
Oriol Junqueras President d'Esquerra Republicana

Al seu costat hi havia Raül Romeva, que en cap moment de la vesprada s'ha esborrat un somriure immens dels llavis. "Malgrat la por que ens volen inculcar, heu tornat a demostrar que no en teniu, que no en tenim, i que això no hi ha qui hi pari" ha dit el candidat al Senat esperonant a tot el públic. Romeva ha demanat "fer un últim esforç i no malmetre aquesta gran oportunitat que tenim". "No hi ha pausa possible; només podem tirar endavant, avançar i guanyar!", ha exclamat.

La Secretària General del partit exiliada a Ginebra, Marta Rovira, s'ha mostrat visiblement emocionada per, després de mesos, poder veure als seus companys una altra vegada. "Malgrat que no ho volen, som aquí dempeus" ha afirmat Marta Rovira. La líder republicana ha assegurat que "tenir un vot per decidir és un privilegi que hem de saber aprofitar perquè aquesta és la nostra eina". Rovira ha afirmat que la República haurà de ser "innegablement feminista" i, en aquest sentit, ha volgut recordar la feina que han fet al llarg de la seva vida persones com Carme Forcadell, Dolors Bassa o Meritxell Serret en favor de la República i la justícia social. "Rebenteu les urnes de vots i ideals!" ha clamat Rovira abans d'acomiadar-se del públic i, amb especial enyorança, d'Oriol Junqueras i Raül Romeva.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, el President del Parlament, Roger Torrent, i el candidat al Congrés, Gabriel Rufián han sigut els encarregats de cloure l'acte. Aragonès ha sigut taxatiu: "A Catalunya, això va de PSOE o d'Esquerra Republicana. O d'un PSOE que ha tingut 100 dies l'Open Arms paralitzat a un port o d'una Esquerra que ha declarat Catalunya com a port segur. D'un PSOE que no deroga la Ley Mordaza o d'una Esquerra que sempre serà un baluard de drets i llibertats". Torrent, ha mantingut l'excitació de la plaça i ha demanat al públic "que no afluixin perquè aquest diumenge farem història quan, per primera vegada, un partit independentista guanyi unes eleccions al Congrés". "Diumenge només tenim dues opcions: o l'aval al 155 o l'aval a la República" ha confirmat, de forma contundent, Roger Torrent.

Rufián, per la seva banda, ha fet el seu darrer míting després d'una campanya en la qual ha recorregut tot el país. El candidat republicà ha volgut fer un homenatge a Joan Tardà, a qui ha convidat per sorpresa a l'escenari i ha pogut dirigir unes paraules al públic. L'acte ha acabat amb unes paraules de Rufián que han ressonat a tota la plaça: "No accepteu lliçons ni d'independentisme, ni de republicanisme ni de democràcia perquè vosaltres sou Esquerra Republicana de Catalunya i heu nascut per guanyar, guanyar i guanyar!"