Aragonès: 'Si no volen Junqueras al debat de TV3, se'l trobaran al Congrés, al Parlament Europeu i la Comissió Europea!'

Riba afirma que només el vot a l'Oriol Junqueras pot "desmuntar aquesta farsa de judici i la repressió" a escala internacional

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha reivindicat aquest dilluns la veu d'Oriol Junqueras davant de qui vol silenciar-lo. "Quina millor manera de presentar-nos a la batalla contra la reacció, contra l'autoritarisme i l'extrema dreta, que fer que el candidat dels independentistes europeus sigui un pres polític: si no el volen al debat de TV3, se'l trobaran al Congrés, al Parlament Europeu i a la Comissió Europea", ha exclamat Aragonès.

En aquest sentit, i davant dels intents per prohibir-li que intervingui al debat d'aquest dimarts a la televisió pública catalana, el vicepresident del Govern ha demanat respondre-hi com a les urnes del 28A. "Els hem de dir que no passaran" i que Junqueras tindrà la seva veu a les urnes. "Si ho impedeixen per la porta del davant o per la del darrere, fem com el 28A! Que se'l trobin al Parlament Europeu guanyant eleccions, que és el millor missatge a l'Espanya que no escolta, i que és activa davant de la repressió; a l'Europa que ha mirat cap a una altra banda", ha reclamat Aragonès durant l'acte de campanya d'Esquerra a Manresa.

En clau municipal, Aragonès ha apel·lat a les eleccions de 1931. "Ara hem de tornar a tenyir les urnes de groc per no deixar cap racó en mans de l'autoritarisme, dels que no volen que decidim, i dels que volen perpetuar les desigualtats; hem de tenyir el país de groc, convençuts que serem els que tindrem més regidors, i com el 1931, serà el pas imprescindible per guanyar la República catalana", ha assegurat.

Les eleccions del 26M també han de servir per posar Espanya i Europa "davant del mirall". Així ho ha afirmat la número 2 a la llista d'Esquerra a les europees, Diana Riba. "Només hi ha un vot que pot desmuntar aquesta farsa de judici i la repressió a nivell internacional; fem que l'Oriol Junqueras, un pres polític, guanyi les eleccions europees a Catalunya", ha reclamat.

De fet, Riba ha fixat el 26M com a la data per "sortir a guanyar les eleccions, la dignitat i el país". "Ens hem aixecat i hem sortit a guanyar", com l'1-O, el 21D i el 28A. "Això és el que fem cada dia i ho tornarem a fer", ha assegurat des de la plaça de Sant Domènec de Manresa.

Li ha recollit el guant el candidat a l'alcaldia de la ciutat, Marc Aloy, que vol governar per resoldre els reptes de la ciutat i tornar-la a fer "capdavantera al país i de la nova República". "Falten 12 dies per omplir les urnes de groc, falten dotze dies per guanyar; i aquesta vegada, guanyarem!", ha exclamat.