Aragonès: 'El que és una aberració és tenir l'Oriol i la resta de companys i companyes a la presó i no fer res!'

Maragall alerta als socialistes i els diu que "el Parlament de Catalunya no és el pati privat de Pedro Sánchez sinó el lloc on resideix la sobirania del poble de Catalunya"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha denunciat aquesta tarda en un acte que ha tingut lloc a la Plaça Orfila de Sant Andreu, davant de més de 300 persones, que "ens trobem en una campanya electoral en la qual ens volen amb la boca tapada i les mans lligades a l'esquena, on segons què votem al Parlament de Catalunya ens amenacen de portar-nos al Tribunal Constitucional i ens diuen que el que fem és una aberració democràtica". En aquest sentit, ha assegurat que "el que és una aberració democràtica és tenir l'Oriol Junqueras i tota la resta de companys i companyes a la presó i no fer res! I tenir gent a l'exili acusada de fer que el nostre poble voti i no fer res". "Això sí que és una aberració democràtica!", ha exclamat.

Estic enfadat amb un partit que es fa dir socialista però que no exerceix el socialisme ni respecta els drets i les llibertats de Catalunya
Ernest Maragall Candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Barcelona

Per la seva banda, el candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha explicat que "avui és un dia lamentable. Avui estem enfadats, jo estic enfadat amb un partit, i amb el senyor Iceta en particular. Amb un partit que es fa dir socialista però que no exerceix el socialisme ni respecta els drets i les llibertats de Catalunya". Maragall ha avançat que "demà votarem 'no' a la presidència de Miquel Iceta al Senat, i ho farem amb tota la claredat i tota la convicció perquè el Parlament de Catalunya no és el pati privat del senyor Pedro Sánchez sinó el lloc on resideix la sobirania del poble de Catalunya".

El candidat republicà ha interpel·lat directament Ada Colau: "aquest terreny de l'ambigüitat i l'equidistància que amb tanta habilitat ha navegat els darrers quatre anys ha acabat". En aquest sentit li ha preguntat: "està disposada a compartir amb totes les forces sobiranistes les iniciatives que prenguem encaminades a obtenir la llibertat immediata de les persones empresonades i el retorn de les exiliades? Comparteix l'exercici irrenunciable del dret a l'autodeterminació?".

Al seu torn, el candidat a les eleccions europees, Jordi Solé, ha explicat que "en un context d'augment de l'euroescepticisme, d'augment de l'extrema dreta, hem de plantar un mur davant d'aquells que volen desmantellar la Unió Europea i fer-la més dèbil". L'eurodiputat català ha recordat que "nosaltres no volem desmantellar la UE, la volem canviar. Nosaltres tenim un compromís amb Europa, perquè nosaltres som Europa i volem formar part de la solució dels problemes que té". Solé ha remarcat que "és evident que estem decebuts, però anar-se'n a casa seria fer un gran favor a aquells que volen que Europa sigui un projecte sense rumb. Nosaltres volem que Europa connecti amb els seus principis fundacionals".

La candidata número dos a les eleccions municipals, Elisenda Alamany, ha assegurat que "aquest proper mandat Barcelona necessita un govern amb projecte de ciutat, amb horitzó, amb capacitat de dialogar i teixir complicitat, no un govern aïllat i tancat en si mateix". Segons Alamany, "els reptes que tenim requereixen obertura, integració, complicitat amb l'àrea metropolitana. Un govern amb un projecte per a Barcelona i per al conjunt de l'àrea metropolitana". "Barcelona ha de liderar l'Àrea Metropolitana i Catalunya, perquè no podem entendre Barcelona sense entendre que és la capital del país", ha afegit.

En un context d'augment de l'euroescepticisme, d'augment de l'extrema dreta, hem de plantar un mur davant d'aquells que volen desmantellar la Unió Europea i fer-la més dèbil
Jordi Solé Candidata d'Esquerra a les eleccions europees 2019

La candidata republicana ha advertit que "Barcelona és el projecte dels barcelonins i les barcelonines, però també és la capital del país. I aquells que vulguin renunciar a parlar del judici indignant i del referèndum de l'1 d'octubre estan renunciant a aquella ciutat que és garant dels drets i les llibertats".

L'encarregada d'obrir l'acte ha sigut Montse Benedí, regidora a l'Ajuntament de Barcelona i número 4 d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals, qui ha declarat que "somiem i volem la Barcelona feminista, la que posa al centre la cura de les persones, la que acull i acompanya, la Barcelona fraternal, oberta i inclusiva, la Barcelona capital de la República catalana". "Barcelona amb nosaltres serà garant de les llibertats individuals i col·lectives. És urgent construir el país que hem somiat", ha reblat.