Junqueras i Romeva: 'Demà tindrem l'oportunitat de mirar a la cara a qui ens vol tancats a la presó'

Carta d'Oriol Junqueras i Raül Romeva després de tramitar les seves actes de diputat i senador

Avui hem pogut sortir de la presó de Soto del Real, i abraçar-nos als nostres amics i companys del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, i ho hem fet gràcies als vostres vots.

Hem recollit les credencials que ens acrediten com a senador i diputat del Congrés i volem exercir i defensar els nostres drets aquí i a tot arreu. Els vostres vots ens han fet lliures.

Avui hem recollit les credencials però alhora ens han prohibit poder fer reunions amb el grup parlamentari o fer atencions amb els mitjans de comunicació, ens han prohibit fer de diputats i representants públics de la ciutadania, malgrat haver guanyat les eleccions a Catalunya.

Aquesta és la suposada democràcia espanyola.

Demà tornarem, demà tornarem a ser aquí, demà tindrem l’oportunitat de mirar a la cara als qui ens volen tancats a la presó i ens volen callats i sotmesos. I ho faré amb el somriure de la victòria i la mirada plena de dignitat i de qui no té por.

Demà, cara a cara, li ensenyarem al president Pedro Sánchez que la democràcia és més forta que la repressió. La democràcia sempre guanya. Els vots i les urnes són la nostra força i no hi ha res que ens pugui aturar.

Avui iniciem una nova fase que ha començat trencant els murs de la presó a través dels vots i seguirà diumenge guanyant les eleccions municipals i europees.