Dia 16: Les respostes dels testimonis neguen la malversació i la Fiscalia perd els papers

El fet que, en el que portem de judici, les acusacions no hagin sigut capaces d'aportar proves que justifiquin els delictes de rebel·lió, malversació i sedició, està causant les primeres situacions de tensió a la sala del Tribunal Suprem

La Fiscalia ha perdut els papers durant les testificals d'aquest matí en constatar que les declaracions dels testimonis no eren les que ells esperaven. Així s'ha evidenciat quan el fiscal Jaime Moreno, indignat perquè no obtenia les respostes que desitjava de Jaume Mestre, responsable de Difusió de la Generalitat, ha adoptat un to arrogant amb el testimoni i ha acabat demanant al tribunal que se l'investigui per un delicte de fals testimoni. Es tracta d'una escena que, fins ara, no s'havia viscut, ni tan sols amb les inversemblants i reiterades respostes evasives de personatges clau com Mariano Rajoy, Sáenz de Santamaría o Juan Ignacio Zoido.

Ha quedat acreditat que no s'ha produït malversació i, per molt que s'insisteixi als testimonis, no aconseguiran canviar la realitat
Joan Ignasi Elena Portaveu jurídic d'Esquerra Republicana

En aquest sentit, Joan Ignasi Elena, portaveu jurídic d'Esquerra durant el judici a la democràcia, afirma que "novament, ha quedat acreditat que no s'ha produït malversació i, per molt que s'insisteixi als testimonis, no aconseguiran canviar la realitat". Elena ha volgut fer "un toc d'atenció a l'actitud de la Fiscalia" pel seu tracte amb els testimonis perquè considera que adopta una "to inquisitorial" quan no reben les respostes que ells desitjarien. El portaveu jurídic recorda que la feina de la Fiscalia és "descobrir la veritat".

Per Elena, cada cop és més evident que "no hi ha delicte" i que "el conflicte polític que es viu a Catalunya només es resoldrà votant i dialogant".