El Suprem ha viscut avui una marató judicial de gairebé 12 hores que ha encabit les declaracions dels consellers i conselleres Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó

Avui, al Tribunal Suprem, s'ha viscut la jornada més intensa en el que portem de judici a la democràcia. I és que, la sessió que començava, com és habitual, a les 10 del matí, no ha posat punt final fins passats dos quarts de deu de la nit. Unes condicions que han provocat les queixes de les defenses, ja que entenen que no es donen les condicions adequades per assegurar els drets de defensa dels presos polítics.

La consellera Bassa, com ja han fet els seus companys en declaracions anteriors, ha volgut recordar al tribunal que fer un referèndum no és pas un delicte, ja que es va despenalitzar l'any 2005. A més, ha explicat que se sentien "emparats per lleis i normatives internacionals". Segurament, un dels moments més significatius de la seva declaració ha sigut quan s'ha negat a respondre les preguntes de l'acusació popular de VOX "per respecte a les dones d'Espanya". "Tolerància zero a la violència de gènere", ha reblat la consellera.

Per la seva banda, Mundó s'ha defensat, especialment, del delicte de malversació, que és el principal delicte pel qual se l'acusa. Mundó, que ha mostrat una defensa contundent i ben trenada, ha assegurat que "no hi ha cap factura que acrediti la presumpta malversació i per més que diguem mil vegades que és una factura (referint-se a un document d'Unipost), no es convertirà en una factura, és un pressupost".

No respondré VOX per respecte a les dones d'Espanya
Dolors Bassa Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies i presa política

Chakir El Homrani: "Els delictes que s'imputen als presos polítics no tenen cap base"

L'actual conseller de Treball, Afers socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, ha assegurat després de la marató judicial d'avui que "és esperpèntic comprovar com ni la Fiscalia ni l'Advocacia de l'Estat han fet cap pregunta entorn d'un alçament violent, una malversació clara o una sedició". Donada l'aparent manca de proves de les acusacions, El Homrani es pregunta com pot ser que els presos polítics faci més d'un any que són a la presó i ningú aixequi la veu a l'Estat. "Com pot ser que s'utilitzi un tuit o un correu electrònic modificat com a proves per fer un delicte d'opinió? És aquí on comprovem que és un judici a la democràcia, no pas un judici penal".