Dia 8: Els testimonis 'insubstancials' de l'acusació

Després d'haver escoltat les declaracions de tots dels presos i preses polítiques i la resta d'acusats, la jornada d'avui ha servit per iniciar el torn de les testificals

Durant el dia, han passat per davant del Tribunal Suprem Joan Tardà, Artur Mas, Soraya Sáenz de Santamaría, Mariano Rajoy, Cristóbal Montoro, Marta Pascal, Núria de Gispert, Antonio Baños i Eulàlia Raguant.

L'encarregat de donar el tret de sortida ha sigut el diputat d'Esquerra, Joan Tardà, qui ha tardat pocs minuts en confirmar que "aquest judici està inspirat en la venjança". En una declaració contundent, Tardà ha deixat clar al tribunal que "ni la independència de Catalunya ni tampoc la unitat d'Espanya valen la més mínima violència", referint-se, de forma evident, a les violentes càrregues policials contra votants pacífics en el referèndum de l'1 d'Octubre.

Les declaracions de Rajoy i de la resta de membres del seu govern han sigut "insubstancials", ha afirmat el portaveu jurídic dels presos i preses d'Esquerra, Joan Ignasi Elena. Segons Elena, "no han aconseguit acreditar, ni tant sols amb l'interès que hi han posat, cap mena de malversació ni violència per enlloc". Això significa, segons el portaveu, "que això no s'aguanta, que no hi ha causa i que no hi ha delictes".

"Això és molt gros perquè sembla que estiguem davant d'un debat polític però en realitat estem davant d'un procediment judicial en el qual algunes persones es juguen fins a 25 anys de presó i que porten un any de presó", ha lamentat Elena.

Pel portaveu jurídic, "aquesta causa anirà caient i, per tant, confiem que, si no hi ha delicte, la sentència ha de ser l'absolcuió".