Rovira: '​​​​​​​Volem que el vot per Esquerra Republicana aquest 28 d'abril sigui radicalment feminista'

Esquerra Republicana ha presentat aquest matí les principals propostes que el partit portarà, en l'àmbit de la lluita feminista, a la següent legislatura del Congrés dels Diputats

"Volem que el vot per Esquerra Republicana aquest 28 d'abril sigui radicalment feminista". Així és com ha començat la intervenció de la Secretària General d'Esquerra, Marta Rovira, en la roda de premsa que s'ha realitzat aquest matí a la biblioteca Montserrat Abelló de Barcelona. L'acte, que ha comptat amb la presència de més d'una desena de companyes republicanes com Najat Driouech, Carolina Telechea, Diana Riba o Mireia Mata, ha servit per exposar les polítiques feministes que Esquerra vol impulsar en la següent legislatura al Congrés.

Rovira ha reivindicat el model de llista cremallera amb el qual Esquerra confecciona les llistes "perquè implica incloure un 10% més de dones del que exigeix la llei". Ara bé, la líder republicana ha recordat que "no volem estar en política per ser meres espectadores sinó que hi volem ser per decidir i per representar, també, la societat".

"Avui dia, encara hi ha grans reptes que hem de superar com és l'eliminació de la xacra de la violència masclista o la bretxa salarial" ha assegurat Rovira, que també ha animat a totes les assistents a "erradicar aquesta mirada patriarcal que és a tota la societat i, sobretot, ens preocupa que hi sigui de forma destacada a l'administració de justícia la qual genera sentències on la dona és doblament víctima".

Per la líder d'Esquerra, "no existirà una República lliure si no és una República de dones i homes lliures i amb tots els drets" i ha recordat de forma molt emotiva l'exemple de lluita pels drets de les dones que han dut a terme les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Cal plantar cara a l'extrema dreta, al feminisme liberal i a la justícia patriarcal
Carolina Telechea Candidata al Congrés dels Diputats

En el seu torn, la candidata al Congrés, Carolina Telechea, ha explicat que "cal plantar cara a l'extrema dreta, al feminisme liberal que només legitima la subordinació i a la justícia patriarcal que victimitza i criminalitza les dones". A continuació, Telechea ha detallat les propostes que el partit republicà portarà al Congrés el proper 28A en l'àmbit de la lluita feminista:

  • Establir plans de formació obligatòria en perspectiva de gènere i sensibilització destinats a tots els professionals del sistema judicial.
  • Garantir el dret al finançament públic de la reproducció assistida de totes les dones.
  • Protegir el dret de les dones a decidir lliurement sobre el seu propi cos i bloquejar qualsevol retrocés legislatiu en polítiques d'igualtat.
  • Garantir la igualtat salarial, amb la complicitat del món sindical i empresarial, per feines remunerades d'igual valor, tant si les fan homes com dones.
  • Garantir la igualtat entre homes i dones en tota la legislació i en les polítiques públiques, com per exemple, en els premis esportius, on encara es donen premis superiors als homes que a les dones en competicions organitzades o finançades per l'Administració.
  • Protegir les dones de qualsevol discriminació que puguin patir pel fet de ser-ho o per assumir lliurement la maternitat, com és el cas de les clàusules antiembaràs.