Dia 12: Raquel Sans desmenteix la secretària judicial del jutjat 13

Davant la declaració de Montserrat del Toro, la secretària judicial del 20S a la seu d'Economia, la diputada d'Esquerra, Raquel Sans, afirma que el seu discurs és "més propi d'una pel·lícula de Hollywood que no pas del que va passar el 20 de setembre"

Després que ahir escoltéssim com Enric Millo ens il·lustrava amb la tècnica del Fairy per fer caure els policies i que el coronel Pérez de los Cobos descrivís l'actuació policial com "exquisida" i "professional", avui ha arribat el torn d'un altre dels testimonis més esperats. Es tracta del de Montserrat del Toro, la secretària judicial del jutjat número 13 que el 20 de setembre del 2017 va acudir a la conselleria d'Economia, juntament amb la Guàrdia Civil, per efectuar els registres. Segons Del Toro, aquell dia va demanar un helicòpter per tal d'abandonar la conselleria, ja que escoltava "el típic soroll dels tumults", i veia "gent que quedava esclafada contra el vidre".

Segons la diputada al Parlament de Catalunya, Raquel Sans, els testimonis que estem escoltant ens expliquen una visió de la realitat que és "més pròpia d'una pel·lícula de Hollywood que no pas del que va passar el 20 de setembre". De fet, en el vídeo resum d'avui, Sans explica que Montserrat del Toro "menteix" quan diu en la seva declaració que va sentir a l'exterior de l'edifici la veu de la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell. "Sé en primera persona que això no pot ser perquè la persona que conduïa l'acte en aquell escenari va ser una servidora i en cap moment la presidenta va pujar a l'escenari", assegura la diputada republicana.

Sobre aquella jornada, Sans recorda que va tenir en tot moment un to "festiu i simpàtic" i no entén què és el que podia angoixar tant a Montserrat del Toro aquell dia. "Potser eren els cartells que es repartien o l'urna que es passejava per la Rambla Catalunya", ironitza la diputada. En definitiva, Sans assegura que, aquell dia, "no hi va haver cap mena de violència" sinó que l'únic que hi ha "és un relat fictici que s'ha creat conjuntament amb la Fiscalia".

Per la seva banda, el portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena, ha destacat que, avui, hem tingut l'oportunitat de comprovar que, el dia 20 de setembre, "es va poder entrar a la conselleria, es va poder sortir i, sobretot, es van poder practicar totes les actuacions que va ordenar el jutjat".