Junqueras encapçalarà la candidatura d’Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés per combatre la repressió

El partit republicà ha anunciat que el president del partit, Oriol Junqueras, encapçalarà totes les eleccions metre duri la repressió de l'Estat espanyol

La portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha anunciat que el president del partit, Oriol Junqueras, serà el cap de llista de totes les eleccions mentre segueixi la situació de repressió sobre el moviment independentista i els seus líders. Això implica, doncs, que Junqueras encapçalarà la llista a les eleccions del 28 d'abril al Congrés dels Diputats.

Vilalta ha explicat aquesta tarda en roda de premsa que "en un context en el qual es vol limitar la democràcia, es persegueixen les urnes i es criminalitza la capacitat de decisió de la ciutadania sobre el seu futur, Esquerra creu que la resposta ha de ser més democràcia". Segons la portaveu republicana, presentar Oriol Junqueras de cap de llista "és la millor manera de denunciar el retrocés democràtic, la repressió de l'Estat espanyol i, a la vegada, de reivindicar els drets polítics i les llibertats de tots els presos i preses polítiques i exiliats".

És la millor manera de denunciar la repressió de l'Estat espanyol i, a la vegada, reivindicar els drets polítics i de tots els presos i preses polítiques i exiliats
Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya

La líder republicana ha advertit que "ens volen silenciats però serà la democràcia la que parlarà un altre cop". "Volem tornar a dir a l'Estat que la democràcia no s'empresona, que la lluita per la llibertat, per la democràcia i la república continua" ha explicat Vilalta.

Per altra banda, la portaveu ha anunciat que Gabriel Rufián formarà part de la candidatura i "serà la cara visible al carrer i als actes".