Gabriel Rufián: “Es parla tant del front de dretes per no parlar del perill real, el front de PSOE i C’s'

El candidat d'Esquerra al Congrés dels Diputats ha assegurat avui a Vilanova i la Geltrú que "si Esquerra és forta, evitarem aquest front Ciudadanos i PSOE, el front que vol Florentino Pérez"

El candidat d'Esquerra al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufian, ha participat en l’acte de campanya 'Municipis Republicans', a Vilanova i la Geltrú, davant més de 300 persones, on ha volgut centrar el seu discurs en la importància de les properes cites electorals, que ha qualificat de "cites amb la història, perquè ens enfrontem als mateixos que fa vuitanta anys ens van robar els nostres drets, el país, la pàtria i la República". En aquest sentit, ha advertit de manera clara: "si el PSC guanya aquestes eleccions, guanya Ciutadans. Si guanya ERC, guanya Catalunya. Som l’única possibilitat que Girauta o Cantó, no acabin de ministres".

Rufian, també ha insistit: "el Règim del 78 pot anar de blau, de verd, de taronja o de vermell. Venen temps foscos en què dir la veritat costarà més que mai. Tindrà un cost personal i polític. Però per responsabilitat i respecte per a aquells que representem, no deixarem de fer-ho".

Si el PSC guanya aquestes eleccions, guanya Ciutadans. Si guanya ERC, guanya Catalunya.
Gabriel Rufián Candidat d'Esquerra a les eleccions al Congrés

Durant aquest acte, també ha intervingut la candidata al Congrés, Carolina Telechea, que ha iniciat el seu discurs amb un missatge d’Oriol de Junqueras i Raül Romeva: "ànims i força per tots i totes, perquè entre tots hem de treballar per fer aquesta República amb i per a tothom". La candidata també ha tingut unes paraules per al sistema judicial espanyol: "una justícia a l’interès dels bancs i dels partits polítics que, a més, estan fent el ridícul amb aquest judici farsa".

També ha insistit, de cara a les properes cites electorals que "mentre nosaltres volem una societat lliure, pacifica i feminista, la dreta reaccionària i feixista es dedica a fitxar aristòcrates en lloc de demòcrates, a militars en lloc de pacifistes i a toreros en lloc de gent que s’estima la vida". Telechea ha recordat que "a Madrid, hi anirem a continuar defensant els drets de totes les persones, i el nostre dret a l’autodeterminació".

D’altra banda, la candidata a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha obert la trobada d’avui amb la lectura de la carta que Oriol Junqueras ha escrit, des de la presó de Soto del Real, als ciutadans de Vilanova per aminar-los a "seguir endavant amb optimisme, treballant generosos i cohesionats". Junqueras també ha recordat que "volem una victòria de país inapel·lable, una majoria imbatible que faci imparable el nostre ideal Republicà. I aquesta majoria comença per Vilanova i la Geltrú, per tots i cadascun dels nostres pobles, barris i ciutats".

Volem una victòria de país inapel·lable, una majoria imbatible que faci imparable l'ideal Republicà
Oriol Junqueras Cap de llista d'Esquerra a les eleccions al Congrés

Arnau, durant la seva intervenció, també ha deixat molt clar el projecte d’Esquerra Republicana per a Vilanova: "projectar la ciutat en tots els àmbits perquè exerceixi la capitalitat que li pertoca, construir una ciutat digna, per a tots i per a totes, connectada amb el territori i amb el seu entorn natural".

L’acte també ha comptat amb la intervenció del regidor d’acció social de Sabadell, Gabriel Fernandez, que ha recordat el compromís ètic i polític d’Esquerra amb els ciutadans i ciutadanes, i ha insistit que "el dret a la felicitat de les persones no pot dependre d’on has nascut".

Etiquetes