El diputat Ruben Wagensberg, al Parlament (Marc Puig)
El diputat Ruben Wagensberg, al Parlament (Marc Puig)

Els republicans volen reprovar la inacció del govern espanyol pels migrants morts a les seves fronteres

Esquerra Republicana porta a debat al Parlament l'emergència humanitària al Mar d'Alboran, l'Estret de Gibraltar i les Illes Canàries. Els republicans condemnen les morts de migrants, especialment a l'alça les darreres setmanes, i volen que la cambra catalana consideri que no es tracta d'una tragèdia sinó "el resultat concret i inevitable de les polítiques assassines dels Estats membre de la Unió Europea i, en concret, del govern espanyol".

És per això que el text -l'ha presentat el diputat Ruben Wagensberg després d'un debat parlamentari amb el conseller d'Exteriors, Bernat Solé- demana al Parlament reprovar la inacció humanitària del govern de l'Estat.

En aquest sentit, els republicans insisteixen a la Generalitat per tal que torni a oferir-se per establir un corredor humanitari per als desplaçaments forçats, amb un procés d'acollida inclusiu. Alhora, Esquerra també vol que el Parlament exigeixi a l'Estat respectar els drets humans en la gestió migratòria, tenint en compte que fins ara han estat vulnerats tal com denuncia Human Rights Watch.


📹 Recupera la intervenció del diputat Ruben Wagensberg al darrer ple 👇