Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament/ Arnau Carbonell
Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament/ Arnau Carbonell

Esquerra Republicana carrega contra Sánchez per desentendre's de la gestió econòmica de la crisi malgrat tenir els recursos a l'abast

El president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, ha acusat l'Estat de rentar-se les mans en la gestió de la crisi econòmica tot i tenir tots els recursos a l'abast per ajudar les institucions i la ciutadania. "L'infrafinançament històric a Catalunya ens fa esgarrifar, i avui ho paguem directament amb vides, no només l'economia", ha exclamat Sabrià durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament.

Sabrià ha constatat que el Govern té limitacions econòmiques i legals -"i no podem tapar més forats perquè l'Estat no fa la feina". "És urgent que el govern espanyol posi sobre la taula un Pla de Rescat. Com es fa a ho estan fent arreu d'Europa; com ho faríem si tinguéssim les eines d'un Estat; no ens serveixen els cants de sirena", ha afegit.

Ho ha dit dirigint-se al vicepresident del Govern, Pere Aragonès. El vicepresident ha insistit que l'executiu català pren decisions i aplica mesures per doblegar la corba del coronavirus però per acompanyar els sectors que pateixen més directament els efectes de les restriccions. "Hem de garantir que puguin reobrir amb previsibilitat i seguretat, amb una escalada progressiva", ha afegit.

En aquest sentit també ha exigit a l'Estat que mogui fitxa, tal com ja va fer un mes per carta i presencialment a Pedro Sánchez."No ha arribat la seva col·laboració ni a Catalunya ni enlloc. I calen responsabilitats: no es pot delegar la gestió sanitària i oblidar-se de la gestió econòmica; és imprescindible perquè es tracta de salvar la vida i també de sobreviure", ha advertit Aragonès.

Tot plegat ho han dit en un debat al Parlament en què han evidenciat la fatiga social i laboral que arrossega Catalunya. Recuperar la musculatura econòmica del país és prioritari "ara", no d'aquí uns mesos, han insistit els republicans. "Som aquí per fer tot, tot i més, del que estigui a les nostres mans per aconseguir-ho. I això és el que fem. I amb encerts i segur que amb errors, com tothom, perquè l'aprenentatge és continu i el repte mai vist, però no descansem per aconseguir-ho", ha conclòs Sabrià.