Marta Vilalta, diputada i secretària general adjunta d'Esquerra Republicana
Marta Vilalta, diputada i secretària general adjunta d'Esquerra Republicana

Els republicans denuncien que el model actual perjudica el sector i reclamen un nou repartiment que elimini el doble tram

Els grups parlamentaris d'Esquerra Republicana al Parlament i al Congrés dels Diputats han registrat una iniciativa paral·lela per reclamar a l'Estat que la Generalitat gestioni de forma directa tot el 0,7% de l'IRPF recaptat a Catalunya per destinar-lo a entitats socials catalanes.

En concret, els republicans reclamen establir un nou sistema de gestió dels fons provinents del 0,7% de l'IRPF recaptat amb la casella solidària. Esquerra, doncs, vol que s'elimini el sistema de doble tram, de manera que les entitats socials catalanes rebin el 100% del que es recapta amb finalitats socials a Catalunya -el sistema actual només en retorna un 80% als territoris per a les entitats de cada zona.

En aquest sentit, Esquerra reclama a l'Estat que la gestió sigui de forma directa i en mans de la Generalitat, per tal que el Govern pugui fixar, d'acord amb el sector, les bases per poder distribuir els fons i poder analitzar tots els projectes subvencionats.

En un segon punt, els republicans també demanen que el Govern espanyol publiqui les dades de recaptació a Catalunya. Esquerra Republicana reclama transparència en les xifres per tal de saber tant els imports com el nombre de contribuents en cadascuna de les opcions per marcar la casella a l'hora de fer la declaració de la renda.

Els diputats i diputades d'Esquerra al Parlament i al Congrés impulsen aquestes propostes després de reunir-se amb representants de la Taula del Tercer Sector. En aquest sentit, la diputada i secretària general adjunta d'Esquerra, Marta Vilalta, ha explicat que les propostes al Parlament i al Congrés volen donar resposta a les demandes històriques del sector i ha subratllat la urgència de destinar tota la recaptació solidària que prové de Catalunya a entitats de caràcter social. "És un greuge històric que s'ha de poder superar perquè els projectes desenvolupats gràcies a aquests recursos són, més que mai, vitals", ha afirmat.

Etiquetes