Sergi Sabrià, president del Grup Republicà, i Anna Caula, portaveu, valoren en roda de premsa la primera trobada de la Taula pel Diàleg
Sergi Sabrià, president del Grup Republicà, i Anna Caula, portaveu, valoren en roda de premsa la primera trobada de la Taula pel Diàleg

Sergi Sabrià i Anna Caula han posat en valor la primera reunió de la Taula pel Diàleg i els consensos que s'hi han trobat, que encara són “petits", però que són un "bon punt d’arrencada”

A les quatre de la tarda començava la primera reunió de la Taula pel Diàleg entre el Govern i els grups parlamentaris al Palau de la Generalitat. Una trobada que, com ha valorat posteriorment el president del Grup Republicà Sergi Sabrià, ha sigut “molt positiva” i ha posat sobre la taula “consensos que avui encara són petits, però que són un bon punt d’arrencada”.

El mateix Sergi Sabrià i la portaveu del grup parlamentari republicà Anna Caula han exposat amb claredat la proposta política que Esquerra Republicana ha posat sobre la taula: “exercir el dret a l’autodeterminació, assolir la independència i arribar fins al final amb la República catalana”. Una proposta que el partit fa mesos que treballa i que prové de la Conferència Nacional.

Esquerra Republicana hem posat sobre la taula la nostra proposta política: exercir el dret a l’autodeterminació, assolir la independència i arribar fins al final amb la República catalana
Sergi Sabrià President del Grup Republicà

Sabrià, que ha volgut agrair a tothom el bon to de la reunió i la voluntat de mantenir la taula oberta i activa en el futur, malgrat les diferències, ha deixat clar l’objectiu d’Esquerra Republicana: “volem passar dels grans consensos socials als consensos polítics i treballar per arribar a un acord per exercir el dret a l’autodeterminació, acabar amb la repressió i bastir un front republicà enfront una monarquia que ha perdut tota la legitimitat”. Un republicanisme que, com ha dit Sabrià, també es troba en el “bon govern i les polítiques socials per a tots els catalans i les catalanes”.

El Grup Republicà ha agraït la convocatòria de la Taula pel Diàleg per part del president Torra, així com al Grup Socialista haver pres la iniciativa en l’àmbit parlamentari; i també ha lamentat que no hi hagin assistit tots els grups polítics.