Oriol Junqueras, Marta Vilalta i Juli Fernández, al Consell Nacional
Oriol Junqueras, Marta Vilalta i Juli Fernández, al Consell Nacional

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha celebrat la posició de la Comissió de Venècia, que aquest divendres ha avalat la llei d'amnistia, una llei que fa quatre anys que defensen els republicans com a primer pas cap a la resolució del conflicte. "El seu posicionament coincideix fil per randa en tot allò que nosaltres hem defensat durant tant de temps", ha recordat Junqueras.

"Per això ens sentim amb força i el deure de recordar a tothom que, més enllà de la tàctica del curt termini, hi ha grans objectius que el país es mereix concretar, i no volem desaprofitar mai cap oportunitat per tornar a cridar a la responsabilitat de tothom a l'hora d'aprovar aquesta llei d'amnistia", ha insistit durant la seva intervenció inicial davant del Consell Nacional. De fet, el dirigent dels republicans considera que l'aval d'aquest organisme a la llei suposa una nova prova de la necessitat i del consens ampli que té la llei per tirar endavant.

Una notícia que arriba dos dies després que el Suprem decidís investigar l'expresident i eurodiputat Carles Puigdemont i el diputat republicà Ruben Wagensberg per terrorisme pel cas Tsunami. I en aquest sentit, Junqueras ha apel·lat a aprofitar l'oportunitat i posar fi als casos de persecució i repressió encara vives contra l'independentisme. "Són acusacions infundades i les acabarem guanyant", ha dit.

En aquest context, Junqueras ha demanat "posar justícia" on la cúpula judicial posa "injustícia". "Queda demostrat que una vegada més una part de la cúpula judicial espanyola fa molt de temps que va decidir que no volia fer justícia sinó política; per aquesta raó nosaltres, la majoria d'aquest país, ha d'intentar fer justícia des de la política", ha afirmat en recordar que durant molt de temps Esquerra ha defensat en solitari una llei d'amnistia. "Ara que l'hem tingut a tocar, i que la continuem tenint a tocar, volem que aquesta llei tiri endavant", ha resolt.

Per als pressupostos, responsabilitat"

Són uns pressupostos ambiciosos, els més amplis i potents que hem tingut en altres moments", ha defensat també durant el Consell Nacional. Uns números, ha recordat Junqueras, que permetran al Govern posar recursos al servei de la cultura, l'educació, la salut, la indústria, l'economia, l'agricultura i la ramaderia i la lluita contra la sequera. "Tornem a clamar a tothom per actuar amb màxima responsabilitat i els donin el suport que els pressupostos i la ciutadania es mereixen", ha conclòs.

 Oriol Junqueras amb les conselleres Ester Capella i Natàlia Mas Guix
Oriol Junqueras amb les conselleres Ester Capella i Natàlia Mas Guix