ERC participa a la manifestació convocada per Egin Dezagun Bidea

El diputat d'ERC, Joan Tardà, i la responsable de relacions internacional del partit, Elisabet Nebreda, han participat aquest dissabte de la manifestació convocada per un tracte just als presos bascos, convocada per la iniciativa Egin Dezagun Bidea, que ha rebut més de 15.000 adhesions per buscar que 's'obri el camí per al retorn a casa del conjunt de represaliats polítics' i que els governs d'Espanya i França 'traslladin a Euskal Herria a tots els presos'.

La manifestació també reclama derogar la doctrina Parot, posar en llibertat als reclusos malalts, així com de tots aquells que hagin complert les tres quartes parts de la condemna que puguin rebre beneficis penitenciaris.

El diputat d'ERC ha explicat abans de començar la manifestació que 'ERC s'implica en el procés de normalització política que ha de viure el poble basc, cal buscar una solució al conflicte polític d'Euskal Herria' una solució que passa per 'donar veu al poble, la superació de la violència i la reconciliació entre els ciutadans per tal de rescabalar a totes les víctimes del conflicte'. Tardà ha desitjat una Euskal Herria on 'tothom pugui expressar les seves idees en llibertat i evitant qualsevol tipus de violència'.

Tardà també ha defensat que 'en un escenari de pau i llibertat no poden existir arguments per impedir al poble basc decidir lliurament el seu futur' i s'ha de permetre que, tal com també es reclama a Catalunya, exercir el dret a decidir.

Etiquetes