El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Chakir El Homrani
El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Chakir El Homrani

Un total de 116.000 persones rebran una prestació de 2.000 euros per cap

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Chakir El Homrani, han presentat el nou paquet d'ajudes que l'executiu destinarà als autònoms per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid19. Es tracta d'una prestació de 232 milions d'euros que rebran 116.000 sol·licitants, és a dir, 2.000 euros per autònom. "És una mesura per no deixar ningú enrere", ha insistit Aragonès en roda de premsa.

"Una xifra important, però que segurament no serà capaç de compensar les pèrdues que molts autònoms han tingut al llarg d'aquest any. Però estem convençuts que és una ajuda que serà un suport important en moments de dificultat extrema, sabem que el moment és difícil i per això volem que els recursos arribin de forma immediata", ha explicat el vicepresident. Per això, els pagaments arribaran a les butxaques dels autònoms al llarg del desembre i abans d'acabar les vacances de Nadal, ha assegurat Aragonès, conscient que aquests professionals fa anys que arrosseguen dificultats.

La prestació d'aquest desembre se suma als 10.000 autònoms que van rebre la primera ajuda d'emergència al novembre, i que ara s'amplifica, a través d'un registre com a mecanisme únic i senzill de sol·licitud, per a tots els que hi tenen dret. Tot plegat suposa un 23% dels autònoms de Catalunya - un 37,81% són dones, i un 62,19%, homes, ha detallat El Homrani.

L'anunci s'ha fet després d'una nova reunió aquest dilluns amb el Consell del Treball Autònom de Catalunya, amb qui el Govern ha acordat els criteris i el sistema per a l'ajuda. "És una ajuda fruit del diàleg social i la concertació social; hi ha tingut un paper clau", ha assegurat El Homrani.