Aragonès reivindica l'escola i demana preservar-la com una eina social també en pandèmia: 'Són segures; dilluns hi tornem'

El coordinador nacional d'Esquerra Republicana constata que les dades sanitàries avalen el funcionament a les aules i ho agraeix a la comunitat educativa

El coordinador nacional d'Esquerra Republicana i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha reivindicat el paper de l'escola com a dret fonamental i com a eina social per combatre els efectes de la pandèmia de la Covid19. I ho ha fet dos dies abans que es reprengui el curs escolar després de la pausa de Nadal.

"Dilluns hi tornem. Dilluns els alumnes i els docents d'aquest país tornaran a obrir les escoles, i ho faran amb tota la seguretat, la mateixa des del setembre. L'educació és un dret fonamental que cal preservar sempre", ha assegurat en roda de premsa després de reunir-se amb representants de la sectorial d'Educació del partit.

I hi tornaran perquè també són segures. "Un espai de seguretat sanitària i de protecció social per als alumnes més vulnerables del país", ha afegit el dirigent republicà. Per això ha demanat preservar-la sempre, també en temps de pandèmia. "Les escoles han de ser el darrer servei públic a tancar en una situació de confinament. I les dades ens ho demostren", ha insistit.

Durant el primer trimestre:

  • el 99,39% dels centres educatius han pogut continuar fent classe sense confinar-se. (S'han confinat 31 centres)
  • Només s'han hagut de confinar el 22,5% dels alumnes de tot Catalunya en algun moment. És a dir: 4 de cada 5 alumnes en tot el primer trimestre no han deixat mai d'anar a l'escola.
  • I en el cas dels professionals educatius, les xifres encara han estat menors: 9 de cada 10 no han hagut de passar per cap confinament.

"El sistema educatiu funciona i bé, és un dels grans èxits d'aquesta lluita social contra la pandèmia", ha celebrat Aragonès fent un agraiment explícit a la comunitat educativa.


El candidat a la presidència de la Generalitat ha afirmat també que escoles, cures i treball són, per Esquerra Republicana, pilars fonamentals de la República Catalana. I per això també hi posen èmfasi de cara a les eleccions del 14-F. "Aquesta és la Catalunya social i la Catalunya lliure que volem".

Unes eleccions que també han de servir per trencar el bipartidisme de la sociovergència dels darrers 40 anys, que ha tornat a tenir una mostra de "tapar-se les vergonyes" aquesta setmana a la Diputació de Barcelona: JxCat ha blindat el seu acord amb el PSC davant la moció de censura d'Esquerra Republicana per condemnar els possibles casos de corrupció al voltant de la presidenta Núria Marín.

Per això Aragonès ha demanat aprofitar les urnes del 14 de febrer per desmarcar-se'n: "Tenim una oportunitat de trencar aquest bipartidisme i situar una presidència republicana, d'esquerres i independentista per primera vegada des de la República" a la Generalitat. "Des d'Esquerra Republicana ens posem al servei del país, no per estar al capdavant de les institucions perquè sí, sinó per posar-nos al servei d'una Catalunya justa i neta de corrupció arreu", ha conclòs Aragonès.