ERC portarà a Europa l'exclusió de la Comissió de Secrets Oficials



El portaveu d'ERC-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha anunciat aquest dijous que la formació portarà davant el Tribunal de Drets Humans de la UE, a Estrasburg, l’exclusió dels representants dels Grup d’Esquerra Republicana de la Comissió de Secrets Oficials de l’Estat. Bosch ha anunciat que portarà la queixa davant Europa després que el Tribunal Constitucional no hagi admès a tràmit la protesta per l'exclusió dels diputats independentistes de la Comissió esmentada.

Bosch ha fet aquest anunci quan ha presentat la moció d'ERC com a conseqüència de la interpel•lació al ministre Montoro, una moció que demana que el CNI no pugui fer investigacions contra l'independentisme ni contra càrrecs electes per vies que no són les legals: "Contra la corrupció, ha de caure tot el pes de la Llei, però no es poden fer investigacions interessades i per sota de Llei", ha afirmat el diputat.

Atur i pensions

Sobre les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), Bosch ha considerat que la xifra de 6,2 milions d’euros "és una barbaritat" i ha recordat que el Govern del PP "fa més d'un any i mig que governa i no han complert cap dels mandats que els van donar els ciutadans”, que "demanaven trobar sortides de la crisi i combatre la desocupació".

Sobre la futura reforma de les pensions, el portaveu independentista ha afirmat que "les pensions estan amenaçades per la política erràtica del PP", que ha "invertit el 90 % del fons de pensions a comprar deute espanyol" i ara "en posa en qüestió la viabilitat, fet que pot suposar per a les persones que perilli el cobrament de les pensions, per a les quals han cotitzat durant anys".

Bosch ha afirmat que "ens acusen de posar en perill les pensions pel nostre projecte independentista quan està demostrat que el més perillós per a les pensions és formar part de l'Estat espanyol".