Ernest Maragall, un nou impuls per guanyar Barcelona

El conseller d'Exteriors de la Generalitat ha estat escollit candidat d'Esquerra Republicana per Barcelona a les eleccions municipals de 2019 amb més d'un 94% de vots favorables

A pocs mesos de les eleccions municipals, Esquerra Republicana agafa un nou impuls amb l'elecció d'Ernest Maragall com a cap de llista per afrontar aquests comicis. Després de la renúncia d'Alfred Bosch a tornar a encapçalar la candidatura republicana, el partit va obrir un nou procés de primàries que han culminat avui, amb el 56è Congrés Regional d'ERC-Barcelona, que ha tingut lloc al barri de les Corts, i en el qual Ernest Maragall ha estat proclamat oficialment com el candidat per intentar l'assalt a l'alcaldia.

Maragall ha esdevingut candidat havent obtingut un gran suport per part de les persones militants, simpatitzants, i amics i amigues d'ERC-Barcelona. En la jornada electoral celebrada ahir la seva candidatura va obtenir un 94,2% de vots favorables. Amb aquest ampli aval per part de la militància, Maragall inicia la cursa que ha de culminar a les eleccions del proper 26 de maig.

Volem guanyar i guanyarem també per totes les persones que avui senten que estan perdent
Ernest Maragall Candidat d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona
  Ernest Maragall, un nou impuls per guanyar Barcelona

El ja candidat republicà assumeix el repte d'escoltar el clamor d'una ciutadania enfadada que reclama a crits ser atesa i ben governada. Davant d'aquesta situació, Maragall es compromet a donar forma a un projecte ferm i solvent, que recuperi per a Barcelona tota la llum que li falta en aquests moments. En el seu discurs de proclamació, Maragall ha recordat que ens trobem davant d'una campanya que serà apassionant, i en la qual es contraposaran el poder democràtic de la ciutadania barcelonina i el gran poder econòmic, que sembla no tenir aturador a l'hora de comprar la ciutat i expulsar-ne dia rere dia bona part dels seus habitants.

Capital de la República i també capital mundial
En el context de la construcció de la República catalana, Maragall ha subratllat el paper de Barcelona, una capital que ha de ser locomotara i vagó d'aquest viatge, una ciutat interconnectada amb l'àrea metropolitana i els municipis del conjunt del país. Però el candidat republicà ha anat més enllà, assegurant que a banda d'esdevenir capital de la República, Barcelona ha d'erigir-se com una capital mundial, un pol d'innovació, recerca, educació i cultura, capaç d'atraure tot el talent i creativitat d'arreu del món.

Maragall ha conclòs la seva intervenció recordant les persones preses i exiliades polítiques, afirmant que “volem guanyar i guanyarem també per totes les persones que avui senten que estan perdent”. Perquè construïrem una Barcelona des de la dignitat i la llibertat, una República al servei de les persones. És l'hora de construir un projecte esperançador des de la ciutadania que planti cara a la por i al gran poder econòmic. Tenim projecte, tenim equip i des d'avui tenim un nou candidat. És l'hora de Barcelona. És l'hora de guanyar.

Etiquetes