Ernest Maragall, durant la roda de premsa a la Seu Nacional d'Esquerra Republicana / Marc Puig
Ernest Maragall, durant la roda de premsa a la Seu Nacional d'Esquerra Republicana / Marc Puig

“Treballarem intensament i, mal que pesi a qui sigui, anem a guanyar”, assegura el candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona

“Estem absolutament preparats per mostrar la nostra força i capacitat, la feina feta aquests anys i que hem de seguir fent al servei de la gent”, ha assegurat en roda de premsa el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, amb la vista posada a les eleccions municipals que se celebraran d’aquí un any.

Maragall, que va ser proclamat oficialment com a candidat en un congrés aquest 28 de maig, ha posat en valor la “potència acumulada” d’Esquerra Republicana, des d’un punt de vista municipal, a tot el país. “Som la força central i homogènia a tots els territoris i comarques, també a l’àrea metropolitana; treballarem intensament i, mal que pesi a qui sigui, anem a guanyar”, ha asseverat. També té clar que “cal parlar de i per Barcelona; aquest ha de ser el debat: democràcia, drets, mobilitat, habitatge…”

Maragall ja va aconseguir la victòria el 2019, però no va arribar a l’alcaldia degut al pacte entre Ada Colau i el PSC i l’ajuda de Manuel Valls. Per això els republicans recalquen la importància d’un “triomf prou ampli” perquè “els de sempre” no puguin impedir la conformació de governs republicans.


El decret-llei del català a l’escola

Maragall ha aprofitat l’oportunitat per posar en valor l’aprovació d’avui, per part del Govern, del decret-llei d’educació que donarà continuïtat al model educatiu català. “Un pas que precedeix al més global i definitiu, que és la llei que vam anunciar la setmana passada i que espero que estarem en condicions d’aprovar”. “Avui haurem consolidat un model estable, obert i útil perquè tots els mestres del país tinguin clar en quin terreny juguen”, ha explicat.


El sobreseïment de la causa judicial per l’espionatge patit

En relació a la notícia del sobreseïment provisional de la causa oberta al jutjat d’instrucció 32 de Barcelona sobre l’espionatge patit tant per Maragall com pel llavors president del Parlament, Roger Torrent, el candidat de Barcelona ha aclarit que no es tracta d’un arxivament de la causa, sinó d’una interrupció de la instrucció per evitar que caduquin els terminis, i que la demora de resposta de l’empresa israeliana NSO perjudiqui els denunciants.

Tot i això, els seus advocats han interposat un recurs perquè plantegen “la possibilitat d’acumular les causes i que el jutge tingui en compte els elements nous derivats de les informacions del Catalangate, que són prou rellevants per ser considerades com a part de la investigació”, ha explicat Maragall.