El conseller Josep Gonzàlez-Cammbray, visitant l'Escola Joviat / ACN
El conseller Josep Gonzàlez-Cammbray, visitant l'Escola Joviat / ACN

El conseller Gonzàlez-Cambray explica que la decisió contribueix a combatre la segregació i suma 1.030 places públiques d’un curs per l’altre a Manresa

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat la integració de l’Escola Joviat de Manresa a la xarxa pública en el curs 2023-24. El centre, fins ara concertat i situat al centre històric de la ciutat, passarà a ser públic en les etapes de segon cicle d’educació infantil, primària i ESO. En un acte aquest divendres, el conseller ha destacat que la decisió “ajuda a avançar cap al sistema educatiu pel qual treballem, amb més places públiques, menys nens i nenes per aula i més docents que mai a la història”.

Amb aquesta integració, se sumen 1.030 places públiques d’un curs per l’altre en el que serà el primer centre públic al centre històric de Manresa. A més, Gonzàlez-Cambray ha celebrat que “el fet de comptar amb aquesta nova escola ens pot ajudar a fer un repartiment més equilibrat de l’alumnat vulnerable o amb necessitats especials”, en compliment del Pacte contra la Segregació.

El conseller també ha assegurat a l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, que aquesta no és l’única actuació que es farà a Manresa, i s’ha mostrat compromès amb la reordenació dels equipaments educatius que “mereix i necessita” la ciutat. A més de la integració de la Joviat, ha assenyalat com a prioritats la planificació educativa de l’oferta global de la ciutat i garantir la continuïtat del projecte educatiu de l’Escola Valldaura. Gonzàlez-Cambray ha agraït, per últim, la cooperació del consistori, amb el qual es treballa estretament.

La Joviat continuarà la seva activitat educativa sense cap afectació per a l’alumnat. El personal docent que hi tenia plaça fixa passarà a ser personal laboral fix del Departament d’Educació i es nomenarà un nou director que sigui funcionari del Departament, tal com estableix la normativa sobre la funció directiva en l’àmbit docent. S’està treballant conjuntament per concretar tots aquests aspectes.

Aquesta és la dotzena integració d’un centre a la xarxa pública des de la publicació del Decret Llei 10/2019, que regula aquesta qüestió. El conseller ha avançat que és la primera que s’anuncia per al proper curs però que “en vindran més”, ja que s’està en converses molt avançades amb d’altres centres.