El president Aragonès i el candidat Montornès durant l'acte d'aquest vespre a Badalona / Gerard Magrinyà
El president Aragonès i el candidat Montornès durant l'acte d'aquest vespre a Badalona / Gerard Magrinyà

Vilagrà i Romeva reivindiquen el vot republicà per aturar el populisme, al costat d’Àlex Montornès, el candidat a l’alcaldia de Badalona

Necessitem alcaldes i alcaldesses que defensin la vida de la seves ciutats i no un partit polític, com el PSC, ancorat al passat”. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la necessitat de votar Esquerra Republicana el pròxim 28 de maig per garantir uns governs municipals que treballin per la seva ciutadania. “Entre la Moncloa i Catalunya, els republicans i les republicanes sempre defensem el país. Altres, com el PSC, el partit de la Renfe, no poden dir el mateix”, ha afegit el president, que ha participat en un nou acte de campanya electoral a Badalona, al costat del candidat a l’alcaldia, Àlex Montornès.

Aragonès també ha reivindicat el projecte republicà com a única alternativa per frenar el populisme de determinades formacions. “N’hi ha, com Junts, que a Badalona preferirien tenir un alcalde populista, com Albiol, per no deixar passar Esquerra Republicana. Per això demanem el vot progresista. Per construir plegats una Catalunya lliure, feminista, pròspera i republicana”, ha dit Pere Aragonès.

Com Aragonès, el vicesecretari de prospectiva, agenda 2030, transició ecològica i esports, Raül Romeva, ha presentat Esquerra Republicana com a garantia per la defensa dels drets i les llibertats de tothom. “A Badalona hem vingut a netejar el feixisme d’una punyetera vegada, perquè ja n’hi ha prou d’aguantar enganys, mentides i demagògia”, ha etzibat Romeva. El líder republicà ha assegurat que Esquerra Republicana és l’únic partit que sempre ha defensat aquest missatge. “Hem vingut a picar pedra, però sobretot a derrotar les polítiques de dretes que ens han portat a la situació de divisió que vivim”, ha afegit Romeva.

N’hi ha, com Junts, que a Badalona preferirien tenir un alcalde populista, com Albiol, per no deixar passar Esquerra Republicana. Per això demanem el vot progresista
Pere Aragonès President de la Generalitat de Catalunya
 Els participants al míting de campanya a Badalona al finalitzar l'acte / Gerard Magrinyà
Els participants al míting de campanya a Badalona al finalitzar l'acte / Gerard Magrinyà

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s’ha expressat en la mateixa línia, i ha situat la necessitat de votar la candidatura republicana d’Àlex Montornès per aturar les intencions de formacions com el Partit Popular. “Som els que mai farem alcalde a Xavier García Albiol. Perquè volem una Badalona independentista, republicana i d’esquerres liderada per Esquerra Republicana”, ha asseverat la consellera Vilagrà.

Al seu torn, el candidat republicà a l’alcaldia de la ciutat badalonina, Àlex Montornès, ha defensat el seu projecte per fer de Badalona una ciutat que torni estar al costat de la gent. “El proper 28 de maig celebrarem la victòria de la Badalona treballadora, feminista, inclusiva i verda, de la gent que planta cara i diu prou als discursos populistes de l’odi i la por”, ha reivindicat Montornès.