Sara Bailac, portaveu adjunta d'Esquerra Republicana al Senat
Sara Bailac, portaveu adjunta d'Esquerra Republicana al Senat

Bailac: "Assumeixo aquesta nova responsabilitat amb ganes i il·lusió i amb la màxima implicació"

La senadora Sara Bailac serà la nova portaveu adjunta del grup d'Esquerra Republicana al Senat. Bailac assumeix el càrrec, després de la sortida de Picornell i completa, juntament amb Mirella Cortès i Gorka Elejabarrieta, d'Euskalerria Bildu, l'equip de portaveus del grup d'Esquerra Republicana – EH Bildu al Senat.

"Assumeixo aquesta responsabilitat amb ganes i il·lusió i amb la màxima implicació. Estic molt agraïda a Esquerra Republicana per aquesta nova oportunitat. La meva intenció és continuar treballant per avançar cap a la plena igualtat i, també, per la defensa dels drets socials i nacionals de Catalunya i Països Catalans", ha afirmat Bailac.

La republicana, nascuda a Tàrrega l'any 1986, és politòloga especialitzada en drets de les dones i cooperació internacional. Ha treballat a l'administració pública i a organitzacions sense ànim de lucre a Catalunya, l'Argentina i Portugal, com a tècnica d'igualtat i com a tècnica de projectes diversos. I ha estat vinculada a les Comunitats Catalanes de Llatinoamèrica fent de gestora cultural. La republicana, també, ha publicat dos llibres de poesía.

El 2019, Bailac, va ser escollida vicesecretària general d'Acció Política d'Esquerra Republicana, al congrés de la formació. I des de fa dos anys, també, fa de senadora per a la demarcació de Lleida, portant les comissions d’igualtat i transports.

La designació de Bailac com a portaveu adjunta del Senat es formalitzarà al ple d’aquest dimarts. En aquest mateix ple, també prendran possessió els nous senadors designats pel Parlament; Josep Maria Reniu, doctor en Ciència Política i de l'Administració per la Universitat de Barcelona, l'advocat Pau Furriol, i l’Adelina Escandell, que ja és senadora per Sobiranistes,

Amb aquests tres nomenaments, Esquerra tindrà en total 14 senadors i senadores, que sumats als 2 d’EH Bildu, conformaran la tercera força a la cambra espanyola amb 16 representants.

Etiquetes