La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon / ACN
La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon / ACN

Esquerra Republicana ha celebrat aquest dissabte els bons resultats que el Partit Nacionalista Escocès (SNP) ha tret a les eleccions d'Escòcia d'aquest dijous, on ha guanyat 64 dels 129 escons, fregant la majoria absoluta.

"Celebrem que després de tres mandats aplicant polítiques progressistes, que aposten per més redistribució de la riquesa, més sanitat pública, més educació pública, el nostre partit germà a Escòcia i membre de l'Aliança Lliure Europea, l'SNP, hagi tornat a aconseguir la confiança del poble escocès per seguir governant", ha declarat el Secretari de Política Internacional d'Esquerra Republicana, Jordi Solé.

"Liderar l'autogovern escocès ha estat no només el deure de l'SNP com a partit progressista, sinó una de les vies més importants per sumar gent al projecte independentista. Avui un nou referèndum d'independència està més a prop que mai", ha afegit Solé.

De fet, els bons resultats a les urnes per l'SNP els donen força per fer realitat el segon referèndum d'independència. Una petició en la qual, sens dubte, els acompanyen els Verds, que també han millorat resultats. "Si els escocesos, que al referèndum del Brèxit van votar majoritàriament a favor de quedar-se a la UE, aconsegueixen convocar un nou referèndum d'independència i guanyar-lo, no només esdevindran un nou Estat sinó que trobaran en nosaltres tot el suport per convertir-se també en un nou membre de la Unió", ha conclòs.

Esquerra Republicana també felicita els companys del partit independentista i progressista Plaid Cymru, també de l'ALE, que han guanyat un escó més a les eleccions de Gal·les.

Etiquetes