La diputada republicana al Congrés Carolina Telechea.
La diputada republicana al Congrés Carolina Telechea.

El Grup Republicà al Congrés reclama explicacions a la Fiscal General de l’Estat sobre el respecte als drets dels líders independentistes

El Grup Republicà al Congrés ha sol·licitat aquest divendres la compareixença a la Comissió de Justícia de la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, perquè doni explicacions de les darreres actuacions del Ministeri Fiscal respecte als drets dels presos i preses polítiques.

La darrera d’elles és la petició aquesta setmana de què el Suprem tombi l’aplicació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari, que els hi correspon als presos polítics i que els ha permès sortir de presó unes hores al dia per anar a treballar després que els hi fos concedit per les Juntes de Tractament dels centres penitenciaris.

En l’escrit dirigit al Suprem, els fiscals que van acusar de rebel·lió els líders independentistes inclús recomanaven al Suprem aplicar programes de reinserció per “inculcar el respecte a la Constitució” als presos i preses polítics.

A més, fonts de la Fiscalia ja han anunciat que recorreran el tercer grau atorgat la setmana passada als líders independentistes per les Juntes de Tractament. Per tot això, la diputada republicana Carolina Telechea ha registrat la petició de compareixença perquè la màxima representació d'aquest òrgan, la Fiscal General de l’Estat, doni explicacions al Congrés.