El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián
El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián

El Grup Republicà al Congrés també ha demanat la compareixença de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo i de la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado

Esquerra Republicana ha registrat aquesta setmana al Congrés, conjuntament amb EH-Bildu, JxC, BNG i CUP una sol·licitud per a convocar la Diputació Permanent amb la inclusió en l'ordre del dia de la petició de compareixença del president del govern de l'Estat, Pedro Sánchez.

Al text registrat, els republicans reclamen a Sánchez explicar el paper del govern de l'Estat en la fugida del rei emèrit, així com de les negociacions mantingudes amb la Casa Reial en relació amb aquest fet. Exigeixen “tenir en compte les acusacions per delictes de corrupció, evasió fiscal i blanqueig de capitals”.

El Grup Republicà també han registrat la petició de compareixença de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo i la de la Fiscal General de l'Estat, Dolores Delgado. Aquesta última dins la Comissió de Justícia i per donar explicacions sobre l'actuació de la Fiscalia en relació amb la suposada corrupció al voltant de la Família Reial.

Totes les sol·licituds vénen motivades per l'anunci de la fugida del rei emèrit, un "escàndol" segons els republicans. Gabriel Rufián, portaveu del grup republicà al Congrés, en declaracions demanava la retirada del passaport a Joan Carles I, advertint que "és inadmissible que una persona que està sent investigada per la Fiscalia del Tribunal Suprem marxi i no passi res, mentre hi ha demòcrates a la presó".