Marta Vilalta en roda de premsa aquest dilluns / Marc Puig
Marta Vilalta en roda de premsa aquest dilluns / Marc Puig

La portaveu republicana, Marta Vilalta, reclama al govern espanyol que permeti la venda de tests ràpids a les farmàcies per “democratitzar” l’accés a les proves diagnòstiques

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha fet aquest dilluns una crida a la responsabilitat de tota la ciutadania per tal de frenar l’escalada de contagis que està vivint el país les darreres setmanes. Vilalta ha avisat que cal tornar a reduir la interacció social i complir amb totes les mesures de prevenció, unes mesures que, ha alertat, “malauradament s’hauran d’ampliar per evitar la propagació del virus i posar en tensió el sistema sanitari”.

Vilalta també ha reclamat “corresponsabilitat” al govern espanyol, a qui ha demanat que “permeti ja, el més aviat possible”, la venda de tests ràpids i tests d’antígens a les farmàcies. “Aquesta és una necessitat urgent i una mesura que pot ajudar a la democratització de l’accés a les proves diagnostiques, que pot ser clau en aquesta fase de la pandèmia”, ha defensat.

La portaveu ha transmès el suport d’Esquerra Republicana als professionals sanitaris “que continuen al peu del canó”. En aquest sentit ha subratllat la necessitat d’extremar les precaucions, inclús estant vacunat, “tant per la nostra pròpia salut com per la salut col·lectiva, i en especial per protegir als professionals sanitaris del país".

Per últim, Vilalta ha dedicat una “menció especial” a la decisió del Jovent Republicà d’ajornar per l’estiu vinent l’Acampada Jove, que s’havia de celebrar el proper cap de setmana: “Volem reconèixer aquesta decisió, que segur que haurà estat dura i complexa, però que demostra molta maduresa i gran corresponsabilitat per part del jovent”, ha valorat.

Etiquetes