Esquerra Republicana fa història guanyant les eleccions municipals i conquereix Barcelona 80 anys després

Maragall lidera l’èxit republicà en clau local i Junqueras, un pres polític, aconsegueix tres escons al Parlament Europeu amb Ara Repúbliques

Després del 28 d’abril, Esquerra Republicana ha tornat a fer història aquest diumenge amb uns resultats excepcionals a les municipals i també a les europees, amb més vots que mai. Els republicans han guanyat les eleccions municipals a tot el país per primera vegada des de 1931, en una nit electoral clarament republicana i amb dos noms propis: Ernest Maragall i Oriol Junqueras.

Maragall, que ha dedicat la victòria a la capital catalana a Junqueras, empresonat a Soto del Real, lidera l’èxit d’Esquerra a les muncipals convertint-se amb deu regidors en la força més votada a la ciutat des de 1931. “Barcelona tindrà un alcalde republicà, un alcalde progressita, d’Esquerra Republicana de Catalunya”, ha exclamat Maragall als militants que han seguit la nit electoral a l’Estació del Nord de Barcelona.

Perquè Barcelona sigui la punta de llança de la conquesta pacífica i democràtica del dret a l’autodeterminació de Catalunya. Barcelona serà forta, intel·ligent, lliure, la capital de Catalunya: Barcelona serà Barcelona”, ha afegit el futur alcalde de la ciutat, que ha reivindicat els presos poíltics, especialment Junqueras i Quim Forn; Marta Rovira i els exiliats i ha aplaudit la feina de les seves rivals aquest 26M Ada Colau i Anna Saliente.

Amb gairebé 160.500 vots, Maragall lidera doncs uns resultats històrics per Esquerra a Barcelona i encapçala un camí que han seguit també altres ciutats. Els republicans han guanyat a Lleida, Manresa, Blanes i ha obtingut un empat a Tarragona. En total són més de 3.000 regidors i regidores, i més de 800.000 vots arreu del país que han fet confiança a Esquerra.

La victòria republicana de la nit, però, no és només en clau municipal. Sinó que passa també per al Parlament Europeu, que tindrà un pres polític assegut a un dels seus escons. Oriol Junqueras amb la coalició Ara Repúbliques ha obtingut 3 eurodiputats i ha aconseguit més d’1.200.000 milions de vots independentistes i d’esquerres de tot l’Estat. L’acompanyarà doncs a Brussel·les Diana Riba.

La nostra victòria no és només de partit, sinó que és de país. És una victòria per aconseguir la república i tornar la dignitat a tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya”, ha insistit el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, flanquejat per la direcció republicana. “Vam sortir a guanyar, guanyar i guanyar i hem guanyat, guanyat i guanyat”, ha conclòs Aragonès.