5 lectures republicanes per llegir aquesta tardor

Com guanyar i construir la República catalana, com treballar per la igualtat i per garantir els drets socials, com es viu una pandèmia sanitària des de primera línia… La tornada dels mesos de vacances ha arribat carregada de propostes republicanes plasmades en novetats editorials. És per això que des d’Esquerra Republicana us proposem 5 llibres per llegir aquesta tardor:

  5 lectures republicanes per llegir aquesta tardor

  1. Tornarem a vèncer (I com ho farem). Oriol Junqueras i Marta Rovira. El president i la secretària general d’Esquerra Republicana han escrit a quatre mans, a partir dels encerts i les mancances de la tardor d’ara fa tres anys, l’estratègia que ha de seguir l’independentisme i el republicanisme català per guanyar definitivament la República Catalana. Des de la presó de Lledoners i l’exili de Ginebra han recollit en un petit manual, sense retrets i amb propostes, com cal preparar Catalunya per l’embat guanyador amb l’Estat espanyol.
  2. Ubuntu. La república del bé comú. Raül Romeva. És un assaig que el líder republicà i pres polític ha escrit des de Lledoners durant els mesos de confinament per la pandèmia. Ubuntu és un principi ètic africà sobre la idea de nosaltres contraposat a l'individualisme. És una reflexió basada en el bé comú i el concepte de republicanisme. Sobre què ha de ser i els objectius globals que ha de tenir una República, i el tipus d’institucions que calen per gestionar-la. Un assaig on Romeva explica com la República catalana pot contribuir a repensar-nos amb una mirada complexa, empàtica i universal.
  3. Dona i poder. Com i per què feminitzar la política. Jenn Díaz. El masclisme encara impregna la societat i, en aquesta nova publicació, l'escriptora i diputada al Parlament, Jenn Díaz, ens empeny a l’acció per feminitzar la política. És un llibre que posa de manifest la necessitat i la urgència de revertir moltes situacions on les dones encara no tenen espai per decidir i exercir el poder. Díaz ens recorda que queda molt per fer en matèria d’igualtat i reivindica el paper de les dones dins les institucions.
  4. El 15-M facha. Ideas para un futuro en disputa. Gabriel Rufián. El portaveu republicà al Congrés apunta, en aquest llibre, unes quantes propostes de futur pensant i defensant les polítiques socials i el bé col·lectiu. En un moment on l’extrema dreta, malauradament, s’ha fet un forat en l’agenda política espanyola, Rufián insta a protegir i salvaguardar els drets socials que tant han costat obtenir i els que encara queden per conquistar.
  5. Vocació de metge. La meva experiència amb el coronavirus. Marc Ramentol. El recent nomenat secretari general del Departament de Salut del Govern ha recollit les vivències que ha viscut com a metge, des del despatx i des de les urgències a l’Hospital Vall d’Hebron en plena pandèmia pel coronavirus. Un llibre que relata la vocació per una de les professions més exigents que hi ha: “La vocació és allò que no perdem mai i tu la tens de metge i junts compartim la vocació de servei a la societat”, destacava la consellera Alba Vergés sobre Ramentol.