Marta Rovira: “No us equivoqueu, que el vot no doni cap oportunitat a l’extrema dreta, ni al populisme ni als partits que els han fet de crossa”

Rufián i Aragonès reclamen el vot per Esquerra perquè l’independentisme guanyi per primer cop unes eleccions espanyoles a Catalunya

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha intervingut a l’acte central de campanya de cara el 28 d’abril des de Ginebra, on viu exiliada. Rovira ha demanat que s'aprofitin les urnes d’aquest abril per reivindicar la República, la democràcia i la llibertat.El 28A tenim un vot, una oportunitat; no llenceu el vot, no us equivoqueu”, ha reclamat des de Suïssa.

La líder d’Esquerra ha demanat així no apostar pel PSOE, que ha optat per “fer de crossa” a l’extrema dreta, a l’immobilisme, per tapar la corrupció, pel 155 i per no lluitar pels drets civils i socials. “No us equivoqueu, que el vot no doni cap oportunitat a l’extrema dreta, ni al populisme ni als partits que els han fet de crossa fins a dia d’avui”, ha conclòs.


I en aquest sentit, i des de la Universitat Pompeu Fabra, el cap de llista d’Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, han fet una crida a omplir les urnes de vots per ERC per tal que per primer cop l’independentisme guanyi unes eleccions espanyoles a Catalunya.

A Catalunya, o guanya el PSOE o guanya ERC: o qui no ha renunciat al 155 o qui defensem la República amb igualtat d’oportunitats; o qui s’acovardeix davant de la dreta per por a una manifestació, convoquen eleccions i trenquen la negociació pel diàleg; o guanyem nosaltres, els que ens enfrontem a l’extrem dreta”, ha apuntat Aragonès.

Al seu torn, Rufián ha advertit que pertoca a Esquerra la responsabilitat d’interpel·lar tothom qui comparteixi els valors de la democràcia, la justícia social, la llibertat i l’antifeixisme. “Són dels nostres; que nos da igual la bandera que tengan en el balcón o en el corazón”, ha afegit.

  Marta Rovira: “No us equivoqueu, que el vot no doni cap oportunitat a l’extrema dreta, ni al populisme ni als partits que els han fet de crossa”

L’acompanyen a la llista, Joan Josep Nuet, de número 4, i Gerard Gómez del Moral, de sis. “Hem organitzat aquesta coalició sense preguntar a ningú d’on ve, sinó que només hem mirat endavant cap a la República catalana”, ha dit apel·lant a la millora de les condicions socials i a representar el 80% de la ciutadania.

En reivindicar el president del partit, Gómez del Moral ha fixat l’independentisme com la primera “amenaça real al règim del 78”. “Nosaltres tenim l’oportunitat de seguir endavant, de no fer passos enrere. Seguim defensant l’autodeterminació sense acotar el cap ni resignar-nos”, ha reclamat el número 6 de la candidatura.