Esquerra Republicana s’adhereix a la “Progressive International”, l’aliança progressista a nivell global

Com a partit d’esquerres, europeista i internacionalista, Esquerra Republicana s’adhereix a la “Progressive International” per participar activament en l’articulació d’un moviment progressista internacional i global que, amb una proposta de progrés social, econòmic i ecològic basat en uns paràmetres diferents als actuals, vol liderar les respostes als reptes globals i contrarestar l’ascens dels moviments populistes i reaccionaris que també s’estan organitzant a nivell mundial.

En un moment de crisi sanitària, social i econòmica global provocada per la pandèmia de la Covid-19, és necessari crear un espai de reflexió dels moviments progressistes. En una situació excepcional i complexa per tota la humanitat hem de sumar forces per tal d’aprendre i intercanviar bones pràctiques que ajudin a implementar unes polítiques el més avançades possibles amb l’objectiu principal de protegir i salvar a les persones visquin on visquin.

Des d’Esquerra Republicana creiem que és imprescindible fer un front comú amb tots aquells moviments d’esquerres i progressistes a favor de la implementació urgent de l’anomenat “Green New Deal” i d’una governança global que prioritzi el compliment dels objectius de l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible aprovada per Nacions Unides. La Progressive International neix per donar resposta a la crida a favor de la unitat global de les forces progressistes; feta des de l’entorn de “The Democracy in Europe Movement (DiEM25)” pròxim a l’ex-ministre grec Yanus Varoufakis, i del “Sanders Institute”, entitat vinculada a Bernie Sanders, candidat en dues ocasions a les primàries del Partit Demòcrata per presentar-se a les eleccions presidencials als Estats Units.

Amb tot, l’objectiu principal de la “Progressive International” és coordinar, organitzar i mobilitzar les forces progressistes globals darrere d’una visió compartida d’un món diferent a l’actual. Però també és una organització que, com Esquerra Republicana, promou la democràcia, la justícia social, la igualtat i la llibertat entre els ciutadans, la solidaritat internacional, el desenvolupament sostenible, el pacifisme, un món postcapitalista, l’erradicació de la pobresa i la pluralitat de les societats.