Esquerra Republicana aposta per l’experiència i el coneixement del món local a les llistes del 14F

Els republicans, que són la primera força municipal del país, tindran més de 100 candidats i candidates dels 175 que procedeixen del món local

En un moment de gran incertesa i en plena crisi sanitària i econòmica, Esquerra Republicana incorpora a les llistes persones preparades que coneixen de ben a prop les necessitats de la ciutadania, que han crescut en el municipalisme. És el cas de 106 candidats i candidates dels 175 que conformen les llistes republicanes que provenen del món municipal, han estat alcaldes i regidors abans de fer el salt ara a la política nacional. Sense anar més lluny, el candidat a la presidència i coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, que ha estat regidor del seu municipi, Pineda de Mar; la número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà, que compta amb un bagatge de 12 anys com a alcaldessa de Santpedor; o el número 3 i president del Parlament, Roger Torrent, que va ser alcalde de Sarrià de Ter durant més de 10 anys. La cap de llista per Girona, Teresa Jordà, també va ser alcaldessa de Ripoll durant dues legislatures.

Totes les persones que provenen del món local poden aportar experiència i practicitat, precisament en un moment complicat com l’actual, en el que cal ser útils i eficients
Cristina Gómez Secretària de coordinació municipal d'Esquerra Republicana

Una de les virtuts d’apostar pel municipalisme "és que totes aquestes persones poden aportar experiència i practicitat, precisament en un moment complicat com l’actual, en el que cal ser útils i eficients” per millorar el dia a dia de la gent, explica la secretària de coordinació municipal d’Esquerra Republicana, Cristina Gómez. Així, a la candidatura republicana s’hi sumen persones que provenen del món local com la número 3 per Lleida, Jordina Freixanet, tinenta d’alcalde de la Peria; o la número 3 per Tarragona, Irene Aragonès, regidora de Montroig del Camp.

L’aportació d’aquest centenar de candidats i candidates a les eleccions no només suposa un valor afegit en coneixement de les necessitats de la ciutadania, sinó que, com afegeix Gómez, també “aporten la diversitat del territori” amb "l’objectiu de reduir les desigualtats" tant socials com econòmiques per “fer possible que les coses canviïn des de l’experiència del món local”. Amb tot, alcaldes i alcaldesses de grans ciutats com Mireia Ingla de Sant Cugat, Pau Ricomà de Tarragona i Miquel Pueyo de Lleida també formen part de la candidatura republicana tancant les llistes.

Podeu consultar la candidatura completa aquí.