El coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, intervé telemàticament davant el Consell Nacional del partit
El coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, intervé telemàticament davant el Consell Nacional del partit

Com a novetat, els republicans escolliran per primàries els candidats o candidates de totes les demarcacions

Esquerra Republicana comença el procés per configurar la llista electoral de cara a les properes eleccions catalanes. El Consell Nacional del partit ha aprovat el Reglament de les eleccions al Parlament de Catalunya, el document que regula el procés de confecció de les llistes electorals d’Esquerra Republicana. L’aprovació d’aquest text posa en marxa el procediment electoral intern del partit.

La principal diferència d’aquest procediment respecte els anteriors és l’elecció dels candidats via primàries. De cara a les propers eleccions, els republicans escolliran per primàries els caps de llista de les diferents demarcacions. Així, no només escolliran el candidat o candidata per Barcelona, que sempre és el presidenciable, sinó també el de Girona, Lleida i Tarragona. El nou Reglament també incorpora la delegació de vot, un mecanisme dirigit espcialment a les persones represaliades, però també aquelles dones que disposin d’un permís de maternitat.

Els candidats o candidates a les quatre demarcacions podran recollir avals per primàres del 8 al 18 de novembre. La llista definitiva es configurarà a través dels congressos comarcals a finals de novembre, i serà ratificarda al proper Consell Nacional, previst pel 12 de desembre.