Sergi Sabrià al Parlament en el moment de les declaracions / ACN
Sergi Sabrià al Parlament en el moment de les declaracions / ACN

El president del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, denuncia que la decisió del Tribunal Suprem és “absolutament inexplicable” i que, segurament, és fruit del “pànic que els genera la immunitat” de ser eurodiputat

El Tribunal Suprem ha prohibit al president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, recollir l’acta d’eurodiputat i, per tant, ser diputat al Parlament Europeu. El president del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, ha qualificat la decisió del tribunal com un "atemptat a la democràcia” perquè "se salten els resultats electorals i juguen amb el vot de moltíssims ciutadans”, ha explicat Sabrià.

En el comunicat del Tribunal Suprem, els magistrats al·leguen que permetre que Junqueras viatgi a Brussel·les “posaria en un perill irreversible” el procés judicial. Segons Sabrià, aquesta deliberació és "absolutament inexplicable” ja que fa tan sols un mes els jutges sí que van permetre que Junqueras recollís l’acta de diputat al Congrés. "Probablement pugui tenir a veure amb el pànic que els genera la immunitat que suposa l’acta d’eurodiputat”, ha sentenciat el president del grup parlamentari republicà.

Sabrià també ha deixat clar que aquesta decisió no sorprèn, però que "els independentistes no desapareixerem, continuarem amb la nostra lluita, ens continuarem presentant a les eleccions i continuarem defensant el nostre projecte i els nostres drets. El proper pas serà recórrer aquesta decisió que s’ha produït”, ha conclòs.

Els independentistes no desapareixerem, continuarem amb la nostra lluita, ens continuarem presentant a les eleccions i continuarem defensant el nostre projecte i els nostres drets
Sergi Sabrià President del Grup Republicà al Parlament

En la mateixa línia que Sergi Sabrià han reaccionat altres personalitats, com el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que a través de Twitter, s’ha mostrat contundent: "Pel Congrés sí, pel Parlament Europeu no”. I ha afegit que el poder judicial espanyol té por a Oriol Junqueras: “És una vulneració flagrant dels seus drets polítics i dels milers de persones que el van votar el 26 de maig. Està clar, saben que Europa desmuntaria la seva farsa judicial”, ha afirmat el vicepresident.

Per la seva banda, els números dos i tres d’Esquerra Republicana al Parlament Europeu, Diana Riba i Jordi Solé, respectivament, també han denunciat la decisió del Suprem. "Una vegada més, es confirma la injustícia de la Justícia espanyola. És la vergonyosa arbitrarietat d'un sistema al servei dels interessos d'Estat. Ho batallarem fins a les darreres conseqüències”, ha assegurat Riba.

Solé ha carregat contra el Tribunal Suprem: "Quina vergonya, Tribunal Suprem, que vulnereu els drets polítics d’Oriol Junqueras quan us convé”. I ha reiterat que la prohibició “és una vulneració flagrant dels seus drets polítics i dels 1.257.484 ciutadans que el van votar a les eleccions europees".