L’atenció primària realitzarà proves PCR a la ciutadania amb símptomes de Covid-19 en el desconfinament

La consellera Vergés avança que hi ha capacitat per fer 8.000 proves diàries i s'iniciarà dilluns a les regions de Tarragona, Pirineu i Terres de l'Ebre, que entren en fase 1

Frenar l’expansió del coronavirus i evitar un rebrot, aquest és l’objectiu del Departament de Salut. És per això que l’atenció primària començarà a fer proves PCR a aquelles persones amb simptomatologia de Covid-19 amb l’objectiu de trencar les cadenes de transmissió del virus. Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquestes proves s’iniciaran a partir de dilluns 11 de maig a les regions que ja han entrat a la fase 1 del desconfinament, és a dir, les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran. "Volem seguir reforçant l’atenció primària. La majoria de centres disposen ja del protocol per fer les PCR i se’n podran fer unes 8.000 al dia”, ha detallat la consellera.

La titular de Salut ha remarcat que les proves es faran per criteris mèdics a aquelles persones amb símptomes ja que "l’objectiu és trencar la cadena de transmissió del virus” i poder aïllar els contactes si es dóna el cas. Vergés ha posat en valor el paper de l’atenció primària al llarg de l’emergència sanitària, controlant i atenent els casos de coronavirus més lleus, en concret, a més de 160.000 persones. Amb tot, a través de l’atenció primària, ja s'han realitzat 49.317 proves PCR fins aquest divendres, 8 de maig. “En les properes setmanes tindrem més dispositius per fer més proves. Tindrem capacitat suficient i ben dimensionada”, ha assegurat Vergés.

En les properes setmanes tindrem més dispositius per fer més proves. Tindrem capacitat suficient i ben dimensionada
Alba Vergés Consellera de Salut

Per últim, la consellera ha recordat que cal continuar seguint les mesures establertes en cada zona: "Hem de seguir actuant com hem fet fins ara, seguint les mesures higièniques i les distàncies de seguretat”. Vergés ha conclòs la roda de premsa recomanant a aquelles persones que tinguin símptomes de Covid-19 “trucar o fer el seguiment per l’aplicació Stop Covid-19 Cat, que no pas anar al centre de salut sense cita” i així evitar aglomeracions als centres d’atenció primària.