Esquerra Republicana i EH Bildu, a prop de tancar una posició conjunta de cara a la sessió d'investidura

Les direccions dels dos partits s'han reunit a Barcelona per seguir avançant en l'acord de coordinació estratègica que mantenen tant al Senat com al Congrés dels Diputats

En el marc de l'acord de coordinació estratègica que mantenen Esquerra Republicana i EH Bildu al Congrés i al Senat, les direccions de les dues formacions han mantingut una trobada a Barcelona ​​per començar a acordar una posició de cara a la sessió d'investidura del president del govern espanyol.

Després de la reunió de treball, ERC i EH Bildu consideren que està més a prop el que les dues formacions mantinguin una posició conjunta en la sessió d'investidura, ja que comparteixen el mateix diagnòstic. En aquest sentit, i davant la situació complexa que s'està donant, ERC i EH Bildu creuen que és el moment de posar en valor l'independentisme progressista a Madrid.

La delegacions d'ERC i EH Bildu recorden que el posicionament de les seves formacions depèn de Pedro Sánchez i del que vulgui fer, de si vol apostar pel diàleg i la negociació o si prefereix mantenir-se allunyat d'actituds i posicions democràtiques.

La trobada ha tingut lloc a la seu d'ERC, que ha acudit a la trobada amb una delegació formada per Pere Aragonès, Gabriel Rufián, Marta Vilalta, Sergi Sabrià i Carolina Telechea. La delegació d'EH Bildu l'han compost Arnaldo Otegi, Maddalen Iriarte, Mertxe Aizpurua i Gorka Elejabarrieta.