Cartells de la campanya electoral del 10N / Marc Puig
Cartells de la campanya electoral del 10N / Marc Puig

Sota el lema “Tornarem més forts”, els republicans busquen revalidar els grans resultats del 28A i centren la campanya del 10N en denunciar la repressió

Esquerra Republicana ha presentat la campanya de les eleccions al Congrés i al Senat del proper 10 de novembre. Ho han fet el cap de campanya, Sergi Sabrià, i la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, que ha assegurat que el 10N “direm no a una sentència injusta i exigirem la posada immediata en llibertat de tots els presos i el retorn dels exiliats”.

Tornarem més forts” és el lema que encapçalarà la candidatura d’Esquerra Republicana i Sobiranistes: “després d’una investidura fallida i del menyspreu constant del partit socialista nosaltres no defallim. Tornarem a votar, tornarem a guanyar i tornarem a exigir als partits espanyols una resposta dialogada per buscar una solució al conflicte de Catalunya. I això només passa per un diàleg basat en dos eixos: l’amnistia i l’autodeterminació”, ha explicat Sabrià.

“Sabem que el procés d’independència és irreversible, quan un poble s’alça i demana democràcia, això només pot acabar d’una manera: anar a les urnes i votant sobre el futur polític de Catalunya”, ha afegit el cap de campanya. I, per ells, aquesta manca de negociació i diàleg, de la qual la resta de partits de l’Estat espanyol són còmplice, fa que "Esquerra Republicana mai tinguem por a les urnes, ja que són una oportunitat pel país per tornar a demostrar una vegada més que, quan hi ha urnes, l’independentisme guanya, malgrat la repressió i les amenaces”, ha afirmat Sabrià.

Només un independentisme més fort a les urnes podrà posar al centre del tauler les reivindicacions de la majoria de la societat catalana i exigir una sortida democràtica
Sergi Sabrià Cap de campanya d’Esquerra Republicana
 Sergi Sabirà i Marta Vilalta han presentat la campanya als periodistes / Marc Puig
Sergi Sabirà i Marta Vilalta han presentat la campanya als periodistes / Marc Puig

El cartell: llibertat, amnistia, justícia, autodeterminació i independència
Durant la presentació, Sabrià i Vilalta han destapat els 5 models de cartells de la campanya. Esquerra Republicana dóna continuïtat a la campanya del passat mes d’abril i a les reivindicacions que hem abanderat. Aquesta continuïtat també es manifesta en la línia gràfica i les seves aplicacions, així com les escenografies. Una aposta per reduir els costos i multiplicar la identificació de la proposta republicana.


Actes en rebuig a la repressió
Esquerra Republicana i Sobiranistes arrencaran la campanya a la capital barcelonina al vespre del 31 d’octubre. En tota la campanya hi hauran menys actes i sempre enfocats a posar de manifest el rebuig a la situació de repressió i als represaliats. "Una austeritat i un canvi d’enfocament pel que fa als actes de campanya que no impediran que Esquerra Republicana faci arribar el seu missatge arreu del país”, ha explicat Sabrià.

L’acte central serà el 2 de novembre al pla de Lledoners, en motiu dels dos anys d’empresonament de l’Oriol Junqueras. La campanya es clourà el 8 de novembre a Terrassa.