El Govern impulsa la Taula per al Pacte Nacional per la plena inclusió de les persones amb discapacitat

El Homrani reclama fer passos "sincronitzats" per assegurar la igualtat d'oportunitats i el dret a un projecte vital per a aquest col·lectiu

La Taula del Pacte Nacional pels drets de les persones amb discapacitat ha començat a caminar. Es tracta d'un òrgan col·legiat format per Govern, representants d'aquest col·lectiu, agents i entitats socials, municipis, grups parlamentaris i experts.

L'objectiu és "sincronitzar" tots els passos que ja es fan per al dia a dia de les persones amb discapacitat. Així ho ha explicat el conseller de Treball, Afers socials i Família, Chakir El Homrani, en l'acte de constitució de la Taula aquest dijous al costat del president de la Generalitat, Quim Torra.

A partir d'ara, i durant els popers mesos la Taula elaborarà el document definitiu de cara al Pacte Nacional, que es preveu presentar al juliol del 2020, i ho farà des de grans eixos temàtics com l'accessibilitat i la mobilitat,; la salut i la vida independent; educació i infància; inserció laboral, llibertats civils, justícia, dones, seguretat i protecció; i sostenibilitat del sistema i finançament

Tot plegat, servirà per dotar d'una base i de diverses mesures el Pacte Nacional, el marc que aborda, des del punt de vista legislatiu, pressupostari i de polítiques públiques, tots els reptes que tenen els ciutadans amb discapacitat i suposa el compromís del Govern de la Generalitat de vetllar per la plena inclusió de les persones amb discapacitat segons els preceptes de la Convenció de l’ONU per propiciar un nou model els propers cinc anys amb una acció institucional continuada.

"Tenim un repte claríssim; sincronitzar els àmbits en què treballem; la gran necessitat d'aquest Pacte és que les petites coses estiguin sincronitzades, i tinguin mirada llarga i profunda al voltant d'assegurar dos àmbits claus: el dret a decidir el projecte vital de les persones amb discapacitat i a la vegada ser capaços d'assegurar-los la inclusió a la comunitat i la igualtat d'oportunitats", ha conclòs El Homrani.

Aquí trobaràs més informació!

Etiquetes