Esquerra Republicana crearà una conselleria d’Acció pel Clima en el proper Govern

Pere Aragonès assegura que és “imprescindible” avançar cap a un model d’energia 100% renovable i residu zero davant l’emergència climàtica

Un Govern que posi l’agenda climàtica al centre de les polítiques. Aquest és un dels objectius del candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, que aquest matí, en roda de premsa, ha anunciat la creació d’una conselleria d’Acció Climàtica si els republicans governen: “crearem la conselleria d’Acció pel Clima, recuperarem en l’àmbit ambiental el màxim nivell de Govern perquè cal un lideratge transversal en aquesta matèria pels reptes que no només té Catalunya, sinó la resta de la humanitat".

Per als republicans les polítiques verdes són una prioritat i, per això, Aragonès ha assegurat que “és absolutament imprescindible” recuperar aquesta agenda. En aquest sentit, ha detallat que la nova conselleria integraria elements com són: “la gestió de l’aigua; la gestió de l’energia, per avançar cap a un model 100% renovable; l’economia circular i la gestió de residus, on cal avançar cap al residu zero”, ha indicat.

Amb tot, el candidat republicà ha explicat que el seu govern posarà les polítiques públiques al centre de tot i que serà “progressista, independentista, republicà, feminista i transformador”, ha conclòs.