Aragonès, sobre la Diputació de Barcelona: “Necessitem que el màxim d’institucions del país estiguin encapçalades per independentistes”

Esquerra s’obre a parlar de la presidència de la Diputació de Barcelona amb JxCat per garantir que l’independentisme lideri la tercera institució del país

L’adjunt a la presidència d’Esquerra, Pere Aragonès, ha transmès un “missatge d’esperança” al moviment independentista després de “l’onada d’indignació” que ha generat el possible acord entre JxCat i el PSC perquè un socialista presideixi la Diputació de Barcelona. Aragonès ha recordat que la proposta d’Esquerra preveu que JxCat formi part del govern de la diputació i que encara hi ha temps fins a dijous per arribar a un acord. Per facilitar-lo, ha anunciat que els republicans estan disposats a parlar sobre la presidència de la institució: “És una qüestió d’estratègia independentista i requereix generositat”.

“Necessitem que el màxim d’institucions del país estiguin encapçalades per independentistes”, ha explicat Aragonès. Aquesta és l’estratègia que defensen els republicans i no entenen que JxCat prefereixi algú del PSC presidint la Diputació de Barcelona que algú d’Esquerra: “Hi havia un acord per garantir la lleialtat a les quatre diputacions; si a Lleida, Tarragona i Girona hem pogut arribar a un acord perquè la presidència sigui independentista, per què no ho podem fer a Barcelona?”, ha plantejat Aragonès, que també ha assenyalat que Esquerra i el PSC tenen el mateix nombre de diputats provincials (16).

“Esquerra és un partit que entén que les victòries electorals cal administrar-les amb generositat, no generositat electoralista, sinó de país” ha prosseguit Aragonès, i per això els republicans segueixen amb la mà estesa i han fet la proposta de parlar sobre la presidència tot i tenir més del doble de diputats provincials que JxCat (7).

L’adjunt a la presidència d’Esquerra ha posat de relleu que “la Diputació de Barcelona és cabdal per a la hisenda catalana, una peça clau per ajudar els ajuntaments” i ha evidenciat la importància de què farà el seu president “quan parlem sobre la hisenda pròpia o quan hi hagi una sentència del Suprem”. Ha insistit que encara hi ha temps per arribar a un acord amb JxCat i “alinear les institucions del país amb l’estratègia independentista”.

Etiquetes