Esquerra demana explicacions per la relació entre el CNI i el cervell dels atemptats del 17 i 18 d'agost

Els republicans tornen a impulsar una comissió d'investigació al Congrés

Esquerra Republicana ha demanat explicacions immediates als responsables estatals per la relació entre el CNI i l'imam Es-Satty, el cervell dels atemptats del 17 i del 18 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, segons la informació que publica el diari 'Público'. Els republicans han reclamat tant al Parlament com al Congrés que s'aporti llum als fets, tant per la gravetat en si dels atemptats com pel vincle que hi hauria hagut fins al darrer moment entre Es-Satty i el cos d'Intel·ligència.

Després que PP, PSOE i Cs ja rebutgessin investigar-ho fa un any –"Ens van dir que buscàvem un circ"-, el portaveu d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha exigit que es posi en marxa, ara sí, una comissió d'investigació al Congrés i que compareguin el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el director del CNI, per tal que donin explicacions en seu parlamentària. "Imagineu-vos que l'11-S tingués alguna cosa a veure amb l'FBI, la gent al·lucinaria; exigim que donin explicacions, ens ho exigeix la decència i la dignitat", ha conclòs Rufián.

I en una línia semblant s'ha expressat el portaveu adjunt, Bernat Solé, des del Parlament. "Són unes informacions greus i preocupants. Exigim, de nou, que l’Estat doni explicacions, digui la veritat i posi llum a tanta foscor", ha afirmat en roda de premsa. En aquest context, el diputat dels republicans ha recordat que la comissió d'investigació sobre els atemptats que, per contra, sí que està en marxa al Parlament, va citar ministres i responsables del CNI i policials, uns dirigents que van rebutjar explicar-se davant dels diputats. "Insistirem, però si no volen comparèixer al Parlament que compareguin al Congrés", ha conclòs.