La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig

La portaveu republicana ha citat exemples de la darrera setmana com els pressupostos de Catalunya per al 2022, el blindatge del català a la llei de l’audiovisual i la retirada de l’amiant a Badia del Vallès

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha evidenciat que Esquerra Republicana “som al costat de la gent, som aquells que fem que les coses passin, els que posem les necessitats de la gent i l’interès col·lectiu per davant de tot, per davant d’interessos econòmics, partidistes o electoralistes”. Ho ha fet en roda de premsa, exposant tot allò que els republicans han aconseguit aquesta darrera setmana.

“Davant d’aquells que només pensen en uns quants, o en els seus propis interessos, Esquerra Republicana som aquells que governem per a tothom, treballem en el dia a dia per fer realitat la transformació socioeconòmica, verda, feminista i democràtica, i en paral·lel ens preparem i treballem per la República Catalana, l’estat independent que volem”. En definitiva, “treballem per ser útils als catalans i les catalanes”, ha assegurat.

El primer exemple que Vilalta ha posat en valor és l’aprovació del Parlament per tramitar els pressupostos de Catalunya per al 2022. “Són uns pressupostos transformadors, expansius, que s’incrementen en més de 5.000 milions d’euros per a polítiques socials”, ha assenyalat. “Això vol dir que les famílies amb nens menors de dos anys tindran l’escola bressol gratuïta, les ràtios a les classes de tres anys es reduirà de 25 a 20, i es dobla el pressupost per a habitatge fins als 1.000 milions d’euros”, ha afegit, per citar només algunes mesures estrella.


Pel que fa a la llengua catalana, ha destacat que Esquerra Republicana ha aconseguit “blindar el català” a la llei de l’audiovisual que s’aprovarà aviat al Congrés dels Diputats. “Per posar una xifra, una de cada cinc produccions europees serà en català”, ha concretat. Una defensa del català que els republicans també abanderen en l’àmbit de l’escola: “El català no es toca. Els tribunals no poden interferir en les decisions del Parlament i de la comunitat educativa, i incidir en com s’ha d’ensenyar la nostra llengua”, ha afirmat Vilalta, contundent, referint-se a la sentència del Tribunal Suprem que ha establert que un 25% de les classes han de ser en castellà. “Seguirem defensant un dels grans consensos del nostre país: l’escola en català”, ha assegurat.

La republicana encara ha posat en valor més qüestions: “Aquests darrers dies també hem fet possible la jubilació anticipada dels Mossos, millores per als pensionistes i l’inici dels tràmits pel traspàs de Rodalies, per gestionar aquest servei públic molt millor”, ha explicat. Totes elles són esmenes als pressupostos generals de l’Estat, aconseguides gràcies a la força negociadora dels republicans a Madrid, que pretenen “donar resposta a demandes històriques sectorials i territorials i millorar la vida de la gent”.

Per últim, la portaveu d’Esquerra ha volgut esmentar una notícia del cap de setmana, que el Govern retirarà l’amiant de tots els habitatges de Badia del Vallès, el municipi més afectat de Catalunya per aquest material contaminant. “Durant la dictadura, es va construir i especular amb l’amiant, i ara el Govern liderat pel president Pere Aragonès el retirarà”, ha celebrat Vilalta, que ha constatat que “això és estar al costat de la gent”.

Etiquetes