El Govern obre una residència medicalitzada amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d'aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora "una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest nou espai comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats, al barri del Poble-sec. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Es tracta d’una residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes
Alba Vergés Consellera de Salut

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés.

Fins ara, ha especificat la consellera, el Govern ha intervingut, canviant la gestoria, tres residències, a Sant Adrià del Besòs, Valls i Tona; i s’han reubicat 480 persones en millors espais. A més, 481 persones han retornat amb les seves famílies per passar aquest període de confinament. La titular de Salut ha agraït als Bombers de la Generalitat l’ajuda en molts centres de salut i els serveis de desinfecció que estan fent a les residències.

Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d'oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.